• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 'çat kapı' denetim

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 'çat kapı' denetim
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, yüksek maliyetli ilaç kullanan hastaları hem evlerinde ziyaret etmek, hem de denetim yapmak üzere yeni bir uygulamayı devreye soktu.

Hastaların ayağına giden SGK uzmanları, yeni uygulamayla hem gönül alıyor, hem de suiistimalin önüne geçmeyi planlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin’in talimatıyla, yüksek maliyetli ilaç kullanan hipertansiyon, astım, GSİ ve diyaliz gibi hastalıkları bulunan vatandaşlar için harekete geçildi. Yeni uygulama kapsamında, eczacı ve doktorlardan oluşan 5 ayrı özel ekip, daha önce kuruma gelmeleri istenen hastaları, bu kez evlerinde ziyaret etmeye başladı. Her gün kentin çeşitli yerlerinde oturan az on kişiyi ziyaret etmeye başlayan ekipler, öncelikle ’Çat kapı’ girdikleri evlerdeki hastalara çiçeklerini sunup gönüllerini aldı. Daha sonra hastaların reçetelerine, raporlarına, ilaçlarını kullanıp kullanmadıklarına ve bunlara kolay ulaşıp ulaşmadıklarına bakan ekipler, sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanıp yararlanmadıklarını da yerinde inceledi. Ziyaretlerde, hastaların kullandıkları ilaçlar, dizüstü bilgisayarlardaki örnekleriyle de karşılaştırıldı.

DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDECEK

15 Haziran 2011 itibariyle devreye sokulan uygulama kapsamında, SGK Kordon Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Eczacı Pınar Arıkan ve meslektaşı Özlem Bütüner, Buca İlçesi Şirinyer Semti’nde oturan kısmen felçli, hipertansiyon hastası Zekiye Yıldırım’ı (85) evinde ziyaret etti. Yıldırım’a çiçeğini sunan Arıkan, sağlık durumuyla yakından ilgilendikten sonra, kullandığı ilaçları ve raporlarını inceledi. Eczacı Arıkan şunları söyledi:

"Önceden hastaların kuruma gelmesini istiyorduk ama bazı zorluklar çıkıyordu. İlk defa uyguladımığız bu yeni projeyle biz evlerine gidip ziyaret ediyoruz. Reçetelerine, ilaçlarına, raporlarına, imzalarına bakıyoruz. Ayrıca bu şekilde, haberleri olmadan çeşitli yollarla kendileri üzerinden kuruma faturalandırılan ilaç olup olmadığını da ortaya çıkarıyoruz. Bu şekilde kötü niyetli kişilerin suistimallerini de önlüyoruz. Tüm bu işlemleri de tutanak altına alıyoruz. Bundan sonra kent genelinde bu uygulamamız devam edecek."

MEMNUN KALDIK

Zekiye Yıldırım’a bakan kızı Hatice Subaşı ise, "Örnek bir uygulama. Birileri gelip halimizi hatrımızı soruyor. Gerçekten memnun kaldık. Yaşlı hastaların kuruma gidip işlemlerini yapması çok zor oluyordu. Böylesi daha güzel olmuş, tebrik ederim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4401 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim