• BIST 9494.31
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Sosyal Güvenlik Zirvesi toplanıyor

Sosyal Güvenlik Zirvesi toplanıyor
Kamu kesimi ve sosyal tarafların temsilcilerinin yer aldığı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, 'Sosyal Güvenlik Reformu''nun uygulamaya girmesinden sonra ilk kez, 31 Martta toplanacak.

Kamu kesimi ve sosyal tarafların temsilcilerinin yer aldığı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, 'Sosyal Güvenlik Reformu''nun uygulamaya girmesinden sonra ilk kez, 31 Martta toplanacak.

Alınan bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulunu, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili ikincil mevzuatın yürürlüğe girdiği tarihten sonra sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası uygulamalarında karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere toplantıya çağırdı.

SGK Başkan Vekili Fatih Acar, yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısı öncesinde, sosyal taraflardan gündem konularıyla ilgili görüş ve önerilerini istediklerini söyledi.

Toplantıda, Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında hayata geçirilen düzenlemeleri ele alacaklarını belirten Acar, şöyle konuştu:

''Sosyal taraflarla özellikle sigortacılık ve sağlık konusundaki durum nedir, sivil toplum kuruluşlarının karşılaştıkları bir sıkıntı var mıdır, yok mudur, onlardan gelen talepler, öneriler nedir, bunları enine boyuna tartışacağız. Bu toplantı, reformun hayata geçmesinin ardından önemli bir fırsat. Bu değerlendirme sonunda Sosyal Güvenlik Reformu konusunda eksiklerimiz, yasal olarak yapmamız gereken ilave düzenlemeler var mı, bütün bu konularla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Her şeyden önce sosyal tarafları dinleyeceğiz. Çünkü kurulda bütün sivil toplum kuruluşları bulunuyor ve reform sonrasında ilk kez böylesi bir toplantıda bir araya geleceğiz.''

TÜM KESİMLER TEMSİL EDİLİYOR

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başkanlığında, SGK Başkanı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığından en az genel müdür düzeyinden birer temsilci, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü, Özürlüler İdaresi Başkanı, Üniversitelerarası Kurul tarafından fakültelerin çalışma ekonomisi, sosyal güvenlik veya iş hukuku bilim dallarından seçilecek bir öğretim üyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kuruluna üye gönderen kuruluşların başkanları, TOBB, TTB, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, TMMOB, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği başkanları ve bakanın uygun gördüğü kişilerden oluşuyor.

Kurul, yılda bir kez en geç Mart ayı sonuna kadar bakan tarafından tespit edilen günde ve gündemle toplanıyor.

Bu haber toplam 1613 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim