• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sosyal Güvenlikte Karar Pazartesi Günü Açıklanacak

Sosyal Güvenlikte Karar Pazartesi Günü Açıklanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının, son gelişmeler ışığında sosyal taraflarla bir kez ele aldıklarını kaydetti. Mutabakat sağlanan maddeler olduğu gibi bir kez daha görüşülmesi gerek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının, son gelişmeler ışığında sosyal taraflarla bir kez ele aldıklarını kaydetti. Mutabakat sağlanan maddeler olduğu gibi bir kez daha görüşülmesi gerektiğine karar verilen maddelerin de bulunduğunu belirten Çelik, yarın ve Cuma günü çalışmaların süreceğini ve nihai açıklamanın Pazartesi ...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının, son gelişmeler ışığında sosyal taraflarla bir kez ele aldıklarını kaydetti.

Mutabakat sağlanan maddeler olduğu gibi bir kez daha görüşülmesi gerektiğine karar verilen maddelerin de bulunduğunu belirten Çelik, yarın ve Cuma günü çalışmaların süreceğini ve nihai açıklamanın Pazartesi günü yapılacağını söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısı hakkında görüşmek üzere işçi ve işveren konfederasyonları temsilcileriyle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantının ardandan bir açıklama yaptı.

Kamu çalışanları sendikaları konfederasyonlarıyla da yarın bir araya geleceklerini açıklayan Bakan Çelik, sosyal taraflarla çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Bugünkü görüşmelerin genel olarak olumlu olduğunu dile getiren Çelik, karşı olunan maddeler olduğu gibi sahiplenilen maddelerin bulunduğunu kaydetti.

Çelik, "Bugün uzlaşılan, hepimizin müspet gördüğü, "bu uygundur' dediğimiz maddeler var, "bunun üzerinde çalışılması gerekir' denilen maddeler var. Bunla ilgili teknik heyet nihai toparlamayı yapacak ve bunla ilgili biz de Pazartesi günü görüşeceğiz" dedi.

Yasa tasarısının hazır olduğunu ve görüşmeler sonucunda değiştirilen maddelerin, tasarının Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldüğü sırada gerekirse önergelerle değiştirileceğini söyledi.

Bakan Çelik'in ardından bir açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da, Pazartesi günü Emek Platformunun bir araya geleceğini ve son kararın bu toplantıda verileceğini kaydetti. Kumlu, "İleri adım, geri adım yok. Mutabakat çerçevesinde Bu çok kapsamlı bir yasa tasarısı. Gelecekte sıkıntı çekilmemesi anlamında karşılıklı, gerek bakanlık yetkilileri gerek biz elimizden gelen çabayı gösterdik" diye konuştu.

TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kutadgubilik, tasarının elli yılı kapsadığını belirterek "İşçi ve işveren sistemin ayrılmaz parçalarıdır. Biz de kendi içimizde değerlendirme yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıya Bakan Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve TİSK Yönetim Kurlu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'in yanı sıra bazı bakanlık yetkilileri katıldı.

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim