• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sosyal güvenlikte parçalı bulutlu tablo

Sosyal güvenlikte parçalı bulutlu tablo
Sosyal güvenlik reformunun bu yıl bitmeden yasalaşacağı, bazı maddelerin Ocak ve Mayıs aylarında yürürlüğe gireceği belirtilirken, IMF'le 7'nci gözden geçirme için bütçenin yasalaşması beklenecek.

Sosyal güvenlik reformunun bu yıl bitmeden yasalaşacağı, bazı maddelerin Ocak ve Mayıs aylarında yürürlüğe gireceği belirtilirken, IMF'le 7'nci gözden geçirme için bütçenin yasalaşması beklenecek.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal güvenlik reformunun bu yıl bitmeden yasalaştırılacağını, bazı maddelerinin Ocak 2008'de, alt yapı çalışması gereken bazı maddelerinin de Mayıs 2008'de yürürlüğe gireceğini söyledi.

Şimşek, dün öğleden sonra da TBMM'de bütçe görüşmeleri sürerken, kuliste sosyal güvenlik reformunun bazı maddelerinin 6 ay kadar erteleneceğini bildirdi.

TEMMUZA ERTELENECEK

Hükümet bütçenin maddelerine geçildiğinde bir önergeyle sosyal güvenlik reformunun bazı maddelerinin uygulamasını 1 Temmuz 2008'e bırakmayı planlarken, Bakan Şimşek, katıldığı TÜSİAD'ın "Türkiye Ekonomisi için büyüme stratejileri" konferansı sonrasında, sosyal güvenlik reformunun TBMM'nin ilgili komisyonların hala gündemine alınmaması konusuna açıklık getirdi.

Şimşek, 'Maalesef yasal sınırlamalar nedeniyle sistem çok uzun bir süre dengeye gelemeyecektir. Ama yine de uygulamaya koyacağımız bu reform, Türkiye'de önümüzdeki dönemlerde yapacağımız potansiyel üretimi artırıcı adımlar için gerekli mali imkanı oluşturabilecek nitelikte bir reformdur' dedi.

Şimşek "IMF heyetini 7. gözden geçirme için davet edecek duruma geldik mi?" sorusu üzerine, "davet ettiğimiz de öğrenirsiniz" dedi. "Gözden geçirme bu yıl biter mi?" sorusuna "Bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında tamamlanır" karşılığını veren Şimşek, "Ön koşul mu var?" sorusuna karşılık da "Bütçe meclisten bir çıksın hele" dedi.

Şimşek, Merkez Bankası'ndaki 2 atamanın ne zaman yapılacağı yönündeki bir başka soruya "Şu anda Para Politikası Kurulu çalışıyor, atamalar zamanı geldiğinde yapılır" yanıtını verdi.

ENFLASYON HEDEFİ ŞAŞTI

'Bu sene aslında çekirdek enflasyon itibariyle ciddi bir başarı elde edilmişti' diyen Şimşek, enerji, emtia ve gıda fiyatlarındaki artışın enflasyonu ciddi bir şekilde hedeften uzaklaştırdığına işaret etti. Çekirdek enflasyona yoğunlaşmada fayda bulunduğuna işaret eden Şimşek, 'Petrol fiyatları 50 dolarlardan 100 dolarlara çıkmıştır. Ama bunun tekrarlanmayacağını varsayarsak, enflasyondaki başarı aslında ortadadır. Yani orta dönemde Türkiye, düşük tek haneli enflasyonu gerçekleştirme hedefinde kararlı bir şekilde yoluna devam etmiştir' diye konuştu.

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim