• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Sosyal medyayı doğru kullanınca tedavi olanağı buldular

Sosyal medyayı doğru kullanınca tedavi olanağı buldular
Geçirdikleri rahatsızlık nedeniyle farklı uzuvlarının kesileceğini öğrenen ve sosyal medya üzerinden YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a ulaşan hastalar, Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan kök hücre tedavisiyle sağlıklarına kavuştu.

VAN-Doğu Anadolu Bölgesi'nde yalnızca YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve göbek yağı dokusundan alınan kök hücrenin zenginleştirilmesiyle uygulanan tedavi yöntemi, çeşitli uzuvlarına kesilme tanısı konulan hastalar için umut kapısı oldu.

İlk tedavilerin olumlu sonuçlanması ve bu başarıların basın yayın organlarında yer almasıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda başvuru alan merkez, bir taraftan da sosyal medya üzerinden yetkililere ulaşan hastalara şifa olmaya çalışıyor.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Sami Kunt ve ekibi tarafından uygulanan kök hücre tedavisinin 30 hastayı sağlığına kavuşturduğunu öğrenerek merkeze başvuran hastalar, kısa süre sonra tedavi olarak hayatlarına kaldıkları yerden devam etmenin mutluluğunu yaşıyor.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, AA muhabirine, son olarak bacağındaki damar tıkanıklığı teşhisi nedeniyle Afyonkarahisar ve Antalya'da iki ameliyat geçiren ancak rahatsızlığı nüksettiği için bacağının kesilmesi kararı alınan Mustafa Ziya Şapçı'nın sosyal medya üzerinden kendisine ulaştığını ve yardım istediğini söyledi.

Sosyal medyayı etkin kullanan hastaların bu yolla kendisine ulaştığını belirten Battal, şöyle konuştu:

"Afyon ve Mersin illerinden iki hastayı bu şekilde hastanemize yönlendirdim. Sosyal medyayı doğru kullandığınız zaman insanlarla diyalog oluşturabiliyorsunuz. Hastanemize kök hücre tedavisi için gelen 30 hastanın yüzde 99'u iyileşerek hastanemizden ayrıldı. Bu da bizi çok mutlu etti."

- Bacağı, tedavi sayesinde kesilmeyecek

Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Sami Kunt ise hastaların sosyal medya üzerinden Rektör Battal'a ulaştığını söyledi.

Uyguladıkları kök hücre tedavisinin daha önce basında geniş yer aldığını da hatırlatan Kunt, şunları ifade etti:

"Görüşmelerin ardından hasta Şapçı'yı kliniğimize davet ettik. Hastamız Afyon'dan kalkarak buraya geldi. Servisimize yatırdık ve göbekten aldığımız yağı zenginleştirerek yaptığımız hücreleri bacağına uyguladık. Gerekli tedaviyi yaptık ve hastamız birkaç gün içerisinde memleketine geri dönecek. Şu anda da tedavisi gayet iyi gidiyor. Şimdiye kadar yaklaşık 30 hasta kliniğimizde tedavi oldu."

Hastalığı nedeniyle uzun yıllar sıkıntı yaşadığını belirten Şapçı da 4 yıl önce memleketinde damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olduğunu, hastalığın tekrar nüksetmesiyle Antalya'da ikinci kez bıçak altına yattığını kaydetti.

Şapçı, "Antalya'da bana artık müdahale edilemeyecek durumda olduğum söylendi. Afyon'da da aynı şey söylenince çocuklarım rektör beye sosyal medya üzerinden ulaştı. Artık çaresiz kalmıştım. Ağrılarım olmasına rağmen ayağımda bir ısınma hissediyorum. Bu kliniği tesadüfen bulduk ama burayı bulamayan çok sayıda insan var. Derdine deva ararken ayağı, kolu kesilen bir sürü hasta var. Burası benim için bir şans oldu. Evime sağlıklı döneceğime inanıyorum" dedi.

Babasının rahatsızlığı sonrası Van'da kök hücre tedavisi olduğunu internetteki araştırmasından bulduğunu ve böylece Rektör Battal'a ulaştığını anlatan Abdurrahman Murat Şapçı da rektörün yardım çağrılarına olumlu yanıt verdiğini ve kendileriyle yakından ilgilendiğini anlattı.

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim