• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sosyal sorumluluk için 1 milyon $ kaynak ayırmayı 'Göz'e aldı

Sosyal sorumluluk için 1 milyon $ kaynak ayırmayı 'Göz'e aldı
Sosyal sorumluluk projelerini yürütmek amacıyla vakıf kuran Dünyagöz Hastaneler Grubu, projelere 1 milyon dolarlık bütçe ayırdı

Bu yıl Dünyagöz Vakfı'nı kurarak, sosyal sorumluluk projeleri için 1 milyon dolar bütçe ayırdığını belirten Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, 'Bazı şirketler sosyal sorumluluğu prestij ve kurumsal imajın güçlendirilmesinin aracı olarak görürken, bir kısmı da toplumdan kazandıklarının bir bölümünün, topluma geri verilmesi olarak görüyor. Biz sosyal sorumluluk projelerimizi bu hedefle hayata geçiriyoruz' diyor. Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun 'Konuşan Eller' projesi ile hayata geçirmeyi planladıkları sosyal sorumluluk konusundaki projelerini anlattı...

l Bu yıl itibarıyla Dünyagöz Vakfı'nı kurdunuz... Bu sosyal sorumluluk projelerinizin artacağının göstergesi mi?
Sosyal sorumluluk türü tüm projelerimizi Dünyagöz Vakfı aracılığıyla yürüteceğiz. Elimizdeki TIR'ları vakfımıza bağışladık. TIR'larımız, Türkiye'yi karış karış gezmeye devam edecek. 2011 yılında sosyal sorumluluğa 1 milyon dolar bütçe ayırmayı hedefliyoruz.

78 şehirde 400 bin kişinin 'gözüne' baktı
GÖZ sağlığı alanında halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen 'Türkiye ile Göz Göze' isimli proje kapsamında, 2005 yılından başlayarak, Türkiye'de ilk defa iki adet özel tasarlanmış tam teşekküllü TIR Mobil Göz Kliniği ile 'ulaşamayana ulaşmak' için yollara çıktık. 78 şehir dolaşıp yaklaşık 400 bin kişinin gözüne bakıp 1.500 hastayı tedavi ettik. Sağlık Bakanlığı'nın mobil TIR'larda sağlık taramalarını yasaklaması nedeniyle şu an taramaları durdurduk.

Sağlıkçılar için 'Konuşan Eller'
GEÇEN yıl sosyal sorumluluk projelerine yaklaşık 500 bin dolar ayırmıştık. Bu bütçeyle başladığımız çalışmalardan biri birçok alanda kendilerini ifade etmekte zorlanan işitme engellilerin sağlık sektöründe yaşadıkları sorunları en aza indirmek üzere sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimlerine başladığımız 'Konuşan Eller' projemiz devam ediyor. Hedefimiz Nisan 2010 tarihinde Dünyagöz Hastanesi Ataköy Şubesi'nde pilot olarak başlayan 'Konuşan Eller' projesini tüm Türkiye'ye yaymak. Eğitimler şu an İstanbul ve Ankara hastanelerimizde veriliyor, kısa zamanda diğer illerde de başlayacağız. Eğitimlere isteyen vatandaşlar ücretsiz olarak katılabiliyor.

'Gözlerde HD Kalitesi' temalı film yarışması
Bu yıl sinema tutkunu üniversite öğrencilerine destek olmak üzere 'Gözlerde HD Kalitesi' temasıyla bir kısa film yarışması düzenledik. Yarışmada öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık ve 150'nin üzerinde başvuru aldık. Sonuçlar haziranda belli olacak.

TOFD'ye tekerlekli sandalye bağışladı
2006 yılında TOÇEV tarafından yürütülen 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasına katkıda bulunarak, Trabzon ili Araklı İlçesi Türkeli Köyü'ndeki okulun onarımını gerçekleştirdik. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve köy halkının göz taramalarını yaptık, ihtiyaç duyanlara gözlük ve ilaçlarını ücretsiz olarak verdik. Çocuklara içi kırtasiye malzemeleriyle dolu çantalar hediye ettik. Ayrıca Omurilik Felçlileri Derneği yararına düzenlenen sosyal sorumluluk projelerine sponsor olduk ve onlarca tekerlekli sandalye bağışladık.

Aylin Löle

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim