• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Sözleşmeli memurlara aile yardımı ve görev yolluğu çıktı

Sözleşmeli memurlara aile yardımı ve görev yolluğu çıktı
Toplu görüşmeler, sözleşmelilerin yüzünü güldürdü. Sözleşmeliler de kamudaki diğer memurlar gibi aile yardımı, görev yolluğu gibi sosyal haklardan yararlanabilecek.

Kamu kurumlarındaki 1 milyon 800 bin memur içinde her geçen gün sayıları artan sözleşmeli personelin maaş zammından daha önemli gördükleri düzenlemeler bulunuyordu. Yaklaşık 250 bin sözleşmeli personelin beklenti içinde olduğu pek çok konu, toplu görüşme mutabakat metninde yer aldı.


Büyük bir bölümü Sağlık Bakanlığı'nda istihdam edilen sözleşmeliler, halen aylık 89 TL olarak ödenen, 2011'de yapılacak artışlarla ise yaklaşık 110 TL olacak aile yardımını ve tayin durumunda gideceği mesafeye göre ortalama 1000 TL ile 2500 TL arasında ödenen sürekli görev yolluğunu alabilme hakkına kavuştu.


Sağlık çalışanlarını temsilen masaya oturan Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, varılan mutabakat çerçevesinde, sözleşmeli personele idari görevlere atanabilme, kamuya personel alımı yapılmadan önce kurum içi boş pozisyonlara başvurma gibi haklar sağlanması konusunda Kamu Personeli Danışma Kurulu çalışma yapacak. Her yıl hizmet sözleşmeleri için ödemek zorunda kaldıkları yaklaşık 120 TL damga vergisini ödemeyecekler. Hac organizasyonunda ihtiyaç duyulan sağlık personeli görevlendirmelerine sözleşmeli personel de başvurabilecek. Emsali devlet memurundan daha düşük maaş alan sözleşmeli personelin ücretinin devlet memuru seviyesine çıkarılması için çalışma yapılacak. 4924 kapsamında çalışan sözleşmeli personel de nöbet ücreti alabilecek.

MALİ, SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLAR TEK ÇATIDA TOPLANACAK


Sağlık-Sen tarafından toplu görüşmelerde masaya taşınan sözleşmeli personeli kadrolularla aynı haklarda buluşturacak yasa talebi üzerinde de çalışılması kararlaştırıldı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personeli tek çatı altında toplayacak olan yasa taslağını önümüzdeki günlerde ilgili taraflara sunmasını beklediklerini söyledi.


Toplu görüşme sonuçlarını da değerlendiren Kaçar, 2010 toplu görüşmelerine sözleşmeli personelin yıllarca ihmal edilen sorunlarını önceleyerek oturduklarını belirterek, "Sözleşmeli personel için önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyebiliriz" dedi. Kaçar, "Toplu görüşmelerde alınan kararların uygulamaya geçmesi konusunda geçmişte yaşanan gecikmelerin tekrar yaşanmaması için alınan kararların sıkı takipçisi olacağız. İnşallah önümüzdeki yıl toplu sözleşme hakkıyla Kamu İşveren Kurulunun karşısına oturduğumuzda ise masada elde ettiğimiz kazanımlar anayasal güvence altına alınmış olacaktır." şeklinde konuştu.


stargazete.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4916 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim