• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Sözleşmeli memurların yer değiştirmesi davalık

Sözleşmeli memurların yer değiştirmesi davalık
Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen), aynı hizmeti yürüten fakat farklı kadrolarda görev yapan sözleşmeli memurların karşılıklı yer değiştirmeleri için dava açtı.

Türk Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, Sendika tarafından Van İdare Mahkemesi’ne açılan davada laboratuarda aynı görevi yapan fakat farklı kadrolarda olan iki sağlık çalışanının karşılıklı yer değişikliğinin yapılmasını talep ettiği anımsatıldı. Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu yer değişikliğine izin vermeyen işleminin iptal edilmesinin istendiği vurgulandığı açıklamada, Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’nde sözleşmeli sağlık teknikeri olarak görev yapan sözleşmeli personel ile İstanbul’da Dr. Siyami Ersek Kalp Göğüs ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi emrinde sağlık memuru olarak görev yapan sözleşmeli personellerin karşılıklı olarak yer değişikliği talebinin reddedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen dava açtığı vurgulandı. Açıklamada, dava dilekçesinde sözleşmeli personelin yer değişikliğine dair yönergede aynı unvan ve hizmet niteliklerine sahip pozisyonda çalışan personelin il içi veya iller arası karşılıklı yer değişikliği hakkının verildiği hatırlatıldı.

HUKUKA VE HAKKANİYETE AYKIRI
Türk Sağlık-Sen’in dilekçesinde aynı hizmeti yürüten fakat öğrenim durumlarının farklılığı nedeniyle farklı kadroya sahip olanların karşılıklı yer değişikliği talebinin kabul edilmemesinin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu belirtildi. Karşılıklı yer değişikliği talebinin kabul edilmemesinin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu belirtildi. Karşılıklı yer değişikliği talebinin reddedilmesine ilişkin işlemin iptali istendi.
Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Önder Kahveci aynı işi yapan çalışanların karşılık yer değiştirmesine izin verilmesi gerektiğini kaydetti. Kahveci, “Sözleşmeli çalışanlar arasında aynı işi yapanların karşılıklı yer değiştirmesine eğitim durumlarının farklılığı engel olmamalıdır. Aynı hizmeti üreten insanlar birbirlerini yerine geçtiğinde hizmetin yürümesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Biz açtığımız dava ile bunun sağlanmasını istiyorum. Bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Karşılıklı yer değiştirmede çalışanlara kolaylık sağlanmalıdır. Amacımız sözleşmelerinin mağduriyetinin son bulmasıdır” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim