• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sözleşmeli sağlıkçıların atamasında 2 kriter

Sözleşmeli sağlıkçıların atamasında 2 kriter
Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde yapılan değişikle atama ve nakillerde es Durumu İle sağlık mazereti göz önünde bulundurulacak.

Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde yapılan değişikle atama ve nakillerde es Durumu İle sağlık mazereti göz önünde bulundurulacak.


Resmi Gazete'nin Bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren,''Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik''İle Sözleşmeli sağlık personelinin atama ve nakil durumları Yeniden düzenlendi.

Buna göre, yönetmeliğin, 8. maddesinin Birinci fıkrası (b) Yer Alan''Sözleşmeli Kişisel atamalarında es, Öğrenme, Sağlık Durumu ve diğer hususlar göz önüne alınmaz''ifadesi,''Sözleşmeli Kişisel atamalarında es Durumu ve sağlık mazereti hariç, Öğrenme Durumu ve diğer hususlar göz önüne alınmaz bendinde ''şeklinde değiştirildi.

Aynı fıkraya ayrıca, şu bentler De Eklendi:

''Sözleşmeli personel; pozisyonunun vizeli olduğu birimin bulunduğu Ilde fiilen EN AZ bir yıl Görev yapması, Kamu personeli olan eşinin; Kurum içi Görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya Mevzuatı uyarınca zorunlu Yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunduğunu Resmi yazıyla belgelendirmesi kaydıyla, Bakanlık tarafından, Hizmet ihtiyaçları ve Sözleşmeli personelin dengeli dağılımı göz önünde bulundurularak İlan edilen vizeli, aynı unvanlı boş pozisyonlara tercihleri doğrultusunda Hizmet puanına göre es Durumu nedeniyle naklen atanabilir. Bu bendin Uygulama Esasları, Bakanlık tarafından yapılan ilanlarda belirtilir.

Sözleşmeli personel; pozisyonunun vizeli olduğu Ilde kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu es, Anne, baba veya çocuklarından birinin hastalığının tedavisinin mümkün olmadığını, araştırma hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu İle belgelendirmesi ve eğitim halinde, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğine göre oluşturulan Sağlık Komisyonu tarafından, Sağlık Kurulu raporunda Yer Alan teşhis ve uygulanacak tedavi imkanları dikkate alınarak Söz Konusu tedavinin yapılabileceği sağlık Kurum veya kuruluşunun bulunduğu bir ilin aynı unvan ve niteliğe sahip boş Sözleşmeli Kişisel pozisyonuna naklen atanabilir. Sağlık Komisyonu, gerekli durumlarda Bu raporların başka Eğitim ve araştırma hastanelerinin sağlık kurullarınca da usule ve fenne uygunluğunun tespit edilmiş olma şartını arayabilir. Bu bendin Uygulama Esasları, Bakanlık tarafından yapılan ilanlarda belirtilir.''


Haber 7

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim