• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sperm alerjisi sizi hasta edebilir!

Sperm alerjisi sizi hasta edebilir!
Hollandalı bilim adamları, cinsel birleşmenin hemen ardından grip benzeri belirtilerle kendini belli eden, nadir görülen bir cinsel hastalığın nedeninin sperm alerjisi olabileceğini belirtti.

Hollanda’daki Utrecht Üniversitesi Psikofarmakoloji Bölümünden Profesör Marsel Waldinger, tıp literatüründe, Boşalma Sonrası Hastalığı Sendromu (post orgasmic illness syndrome-POIS) olarak yer alan cinsel hastalığa, kişinin kendi spermine alerjik reaksiyon göstermesinin yol açabileceğini belirlediklerini söyledi.

Tıp literatüründe 2002 yılından beri bulunan POIS, boşalma sonrası ortaya çıkan, ateş, burun akıntısı, aşırı yorgunluk ve göz yanması gibi grip benzeri semptomlarla kendini belli ediyor ve bazı durumlarda iki hafta kadar sürebiliyor.

Hastalığın nedeninin şimdiye kadar psikolojik olduğunun sanıldığına işaret eden Waldinger, ancak Hollanda’daki bir tıp dergisinde yayımladıkları iki bilimsel araştırmanın bunun kişinin kendi spermine oto-alerjik reaksiyon göstermesi sonucu ortaya çıktığını gösterdiğini kaydetti.

Hastalığın çok nadir görülmesi nedeniyle bu durumdaki kişilerin hasta olduklarını bilmediklerine ve bu nedenle doktora gitmediklerine dikkati çeken Waldinger, alerjenin küçük dozlarda, alerjisi bulunan hastaya verilerek alerji toleransını artırmaya yönelik bir tedavi olan hiposensitizasyon tedavisiyle bu hastalığın belirtilerinin büyük ölçüde azaltılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Waldinger, yaptıkları araştırmanın, büyük ölçüde azaltılmış dozlardaki kendi spermleri, deri üzerinden enjekte edilerek tedavi edilen hastalarda belirtilerin, 1 ila 3 yılda önemli ölçüde azaltılabileceğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Uzmanlar, hastalığın 2002’den beri tıp literatüründe yer almasına karşın pek çok aile hekimince bilinmediğini vurguluyor.


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim