• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Spermi olmayan erkeklere müjde!

Spermi olmayan erkeklere müjde!
Kısırlığa testis dokusundan çözüm! Tekirdağ Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Euro Fertil Tüp Bebek Merkezi'nin işbirliğiyle kısırlık ve tüp bebek konulu seminer düzenlendi...

Tekirdağ Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Euro Fertil Tüp Bebek Merkezi'nin işbirliğiyle kısırlık ve tüp bebek konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Dr. M. Hakan Özörnek; "Spermi olmayan erkeklere de testis dokusundan elde ettiğimiz spermleri kullanarak yardım edebilmekteyiz" dedi.

Çorlu Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen seminere, çok sayıda çift katıldı. Çorlu Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen seminerde, çalışmalarını uzun yıllar Düsseldorf Üniversitesi Üreme Sağlığı Merkezi'nde sürdürmüş, başarıları uluslararası düzeyde kabul edildiği belirtilen Dr. M. Hakan Özörnek, kısırlık tedavisi ve tüp bebek uygulamalarındaki en son teknikleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Son yıllarda bilim ve teknolojiye paralel olarak çocuk arzusu gerçekleşmeyen çiftlerin tanı ve tedavisinde büyük bir gelişme yaşandığını belirten Özörnek, kısırlık tedavisinde yeni bir yöntem olan "One Stop Clinic" hakkında bilgiler verdi.

Dr. Özörnek, "One Stop Clinic'de amaç, erkek ve kadın hastaları aynı çatı altında tanısal açıdan değerlendirerek tek seferde teşhis koymaktır. Gerekli testlerin sonuçları 3 saat gibi kısa bir süre içerisinde hastaya bildirilmektedir. Çiftlere yüzde 85 oranında çocuk yapamamalarının sebepleri açıklanmakta ve tedavi önerileri sunulmaktadır. Sonucun çok kısa bir sürede öğrenilmesi, çiftlere isterlerse tedaviye başlama imkanı da vermektedir. Bu sistem sayesinde çiftler, testler için farklı laboratuarlara gitmekten, zaman ve efor harcamaktan kurtulmaktadır" dedi.

Tüp bebek uygulamalarında TESE operasyonlarının da yeni imkanlar sağladığını ifade eden Özörnek, "Erkek kısırlığı tedavisindeki en son yenilikler sayesinde artık gelişkin spermi olmayan erkeklere de testis dokusundan elde ettiğimiz spermleri kullanarak yardım edebilmekteyiz. TESE operasyonlarıyla sperm testi 'sıfır' çıkan erkeklerin yarısında yeterli olgun sperm elde edilebilmektedir" diye konuştu.

Kısırlık ve tüp bebek uygulamalarıyla ilgili tanı ve tedavi yöntemlerini de anlatan Dr. M. Hasan Özörnek, seminere katılan çiftlerin sorularını da cevapladı. Daha sonra çiftlerle ayrı ayrı görüşmeler yapan Özörnek, onların şikayetlerini dinleyerek tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Göksel GÜRSOY

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3127 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim