• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alımı davası

SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alımı davası
Eski Roche Müstahzarları Sanayi AŞ Genel Müdürü Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında açılan davaya ilişkin, savcılık mütalaasını açıkladı.

SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alımı iddiasıyla eski Roche Müstahzarları Sanayi AŞ Genel Müdürü Faruk Yöneyman, eski SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir ve eski SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Canpolat'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davaya ilişkin savcılık mütalaasında, tüm sanıkların ''görevi kötüye kullanmak" ve "ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından altışar yıldan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Ümit Ceylan, Nazmi Celal Güler, Veysi Mungan ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren sanık Ümit Ceylan, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, o dönem Roche firmasında reçeteli ilaç grubunda sorumlu genel müdür yardımcısı olduğunu söyledi.

Soruşturmaya konu ilacın kanser ilaçları grubunda olduğunu belirten Ceylan, söz konusu bölümden kendisinin değil, başka bir genel müdür yardımcısının sorumlu olduğunu savunarak, davaya konu ihaleye kendisinin sorumlu olduğu hiçbir ilacın girmediğini öne sürdü.

Sanık Ceylan'ın ifade vermesinin ardından görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, davaya ilişkin mütalaasının hazır olduğunu beyan ederek, mütalaayı mahkemeye sundu.

Mütalaada, sanıklar Orhan Canpolat, Hülya Özdemir, Servet Rüştü Karahan, Nurşen Teraakiye, Nazmi Gül Eyüpoğlu, Sait Ersoy, İhsan Yener Kaya, Azmi Arslan, Nazmi Celal Güler, Zehra İnci Koyuncu'nun ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan birer yıldan üçer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar Faruk Yöneyman, Ümit Ceylan, Tahir Ünsal, Ahmet Sarıbay, Burak Mehmet Sarıbay, İsmail Şeref Sümer, Gökhan Demir, Veysi Mungan hakkında ise ''görevi kötüye kullanmak'' suçuna iştirakten birer yıldan üçer yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, tüm sanıklar hakkında ayrıca ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçundan beşer yıldan on ikişer yıla kadar hapis cezası öngörüldü.

Mütalaanın okunmasının ardından, sanık avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Mahkeme heyeti de sanık ve avukatlara mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bir ihbar üzerine 2004 yılında SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alımı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında SSK'nın yöneticileri ile Roche ilaç firmasının sorumluları hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, eski Roche Müstahzarları Sanayi AŞ Genel Müdürü Faruk Yöneyman, eski SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir ve eski SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Canpolat'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.

Bu haber toplam 3244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim