• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Stres hayatınızı kabusa çevirmesin

Stres hayatınızı kabusa çevirmesin
Türkiye'de, her üç kişiden birinde görülen fıtık rahatsızlığının en büyük sebeplerinden birisinin stres olduğu bildirildi.

Günümüzde değişen hayat şartlarından kaynaklanan stresin fıtığa sebep olduğunu ifade eden uzmanlar, stres anında kasların gerilmesiyle omurgaya giden oksijenin ve kanın azaldığını söyledi. Yaşanan bu olumsuzluk karşısında omurlar arasındaki diskin beslenmesinin zorlaştığı ve en ufak ters bir harekette diskin içindeki çekirdeğin dışarı çıkmasına neden olduğu belirtildi.

Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu,Türkiye'de her 100 kişiden 80'inin bel ağrısından, 3 kişiden birinin fıtık rahatsızlığından şikayetçi olduğunu söyledi. Bel fıtığının en sık rastlanan belirtilerinin bel ağrısı, bel çevresi kaslarda spazm olarak adlandırılan kasılma hali ile birlikte bazen kalçalardan bir veya ikisine doğru yayılan ağrı ve bel hareketlerinin yapılmasında zorluklar olarak ortaya çıktığını anlattı.

Şahabettinoğlu, sinir kökü baskısı yoğunsa, sinir fonksiyonlarında bozulmanın bulgularını hastanın hissedebileceğini belirterek "Bunlar arasında bacak veya ayağın değişik bölgelerinde uyuşukluk, karıncalanma ve ileri durumlarda parmak ucunda veya topukta yürüyememe, ayak düşüklüğü, dizin yürürken boşalması gibi kas gücünde azalma görülebilir" dedi.

Şahabettinoğlu, aşırı zihni ve ruhi gerginlik yaşayan, birçok şeyi aynı gün içinde düşünüp halletmeye çalışan, her şeyi içine atan, hassas ve aşırı mükemmeliyetçi yapıya sahip mutsuz ve depresif insanlarda bel ve boyun fıtığının daha çok görülebileceğine işaret etti. Şahabettinoğlu, elle tedavi olarak bilinen manipülasyon yöntemini Türkiye'de uygulayan birkaç uzman olduğunu söyledi. Manipülasyon tedavisinin 5 bin yıllık bir tedavi olduğunu ifade eden Şahabettinoğlu, "Klasik tıbbın değişilmez bir fizik tedavi şeklidir. Türkiye, bu tedavi yöntemi konusunda diğer batılı ülkelerin çok gerisinde. İngiltere'de bu sayı 16 bin. ABD'de bu rakam daha fazla. Bu tedavi yöntemi Orta Doğu ülkelerinde neredeyse hiç yok" şeklinde konuştu.

Bel ve boyun fıtıklarının yüzde 98'inin ameliyatsız elle tedavi edilerek iyileşebileceğinin altını çizen Şahabettinoğlu, manipülasyonun masajla karıştırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim