• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Stressiz hayat ömrünü uzattı

Stressiz hayat ömrünü uzattı
Kalp yetmezliği teşhisi konarak ''by-pass ameliyatı şansını kaybetmişsin, kalp nakli yapılması gerekli'' denilen Kamil Yağızkurt (68), nakil olmadığı halde stresten uzak yaşadığı için hayattan 5 yıl daha kazandı.

Bu süre içinde Yağızkurt, böbrek tümörleri ve prostat nedeniyle 4 ameliyat geçirdi.

Kent Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alanya'da yaşayan Kamil Akın Yağızkurt, 2005'te kalp rahatsızlığı şikayetiyle doktora başvurduğunda, kendisine son dönem kalp yetmezliği teşhisi konularak, kalbinin by-pass ameliyatını kaldıracak güçte olmadığı, kalp nakli gerektiği bildirildi.

Kalp nakli riskini göze almayan Yağızkurt'a kalp pili takıldı. Doktorların normal şartlarda kısa bir ömür biçtiği hasta, bu süre içinde tavsiyelere uyarak ve ilaçlarını kullanarak günlük yaşantısına devam etti.

Alanya'da yaşayan Yağızkurt, eşiyle yaşadığı müstakil evinde bahçeyle uğraşarak, balık avlayarak, şehir dışında yaşayan çocuklarının da ilgi ve desteğiyle kalbiyle ilgili herhangi bir sorun yaşamadan 5 yıl geçirdi. Bu süre içerisinde prostat şikayetiyle İzmir'deki Kent Hastanesine başvuran Yağızkurt'a yapılan tetkiklerde, prostat hastalığının yanı sıra her iki böbreğinde tümör kisti tespit edildi.

Kamil Akın Yağızkurt'un böbreklerindeki kötü huylu tümörlerden birisi Gazi Üniversitesi Hastanesinde lokal anestezi altında krioterapi denilen dondurma yöntemiyle, diğeri de genel anestezi ile alındı. Böbrek tümörlerinden kurtarıldıktan sonra geçtiğimiz günlerde Kent Hastanesinde lokal anestezi altında ''greenlight'' olarak bilinen prostat ameliyatı uygulandı. Lazerle prostat ameliyatını olan Yağızkurt'un sağlık durumu oldukça iyi.

PATLAMAYA HAZIR BOMBA

Hastanın prostat ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Ömer Öge, 5 yıl önce kalp nakli gerekli denen ve 68 yaşında olan hastanın cerrahlar için ''patlamaya hazır bomba'' olduğunu belirterek, bu durumda olana anestezi vermenin çok yüksek risk taşıdığını söyledi.

Kalp nakli olmadığı takdirde bir iki yıl ömür biçilen Yağızkurt ise şunları anlattı:

''Sağlığımı hem doktorlarımın başarısına, hem de huzurlu bir yaşam sürmeme borçluyum. Ailemin sevgisi ve desteği de moral oldu. Bana 'kalp nakli olmazsan az yaşarsın' dediklerinde nakil risklerini göze almadığım için ameliyatı kabul etmedim ama hayata da küsmedim. Günlük yaşantıma devam ettim. Balık tuttum, ava gittim, bahçede çalıştım, çocuklarımla bol bol zaman geçirdim. Üzüntü yaşamadım ve her sabah sağlıklı bir şekilde uyandığım için şükrettim.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2195 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim