• BIST 9579.88
  • Altın 2488.208
  • Dolar 32.5347
  • Euro 34.8684
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Su, boy uzamasına yardımcı oluyor

Su, boy uzamasına yardımcı oluyor
Boy uzunluğunun önemli ölçüde genetiğe bağlı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, büyüme çağında,..

Boy uzunluğunun önemli ölçüde genetiğe bağlı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, büyüme çağında alınan kalsiyumdan zengin gıdaların ve yapılan sporun özellikle gelişme çağındaki çocukların boylarının uzamasında çok önemli olduğunu açıkladı.

“Beslenme şeklimiz ve sporun boyumuzun uzun mu kısa mı olacağı üzerinde çok önemli etkisi var. Anne ve babamız uzunsa, büyük olasılıkla biz de uzun boylu oluruz. Kısa boylu bir anne ve babanın uzun boylu bir çocuğu olması çok nadir bir durumdur. Fakat imkansız bir durum değildir. Büyüme çağında alınan mineral ve kalsiyumdan zengin doğal gıdalar ve yapılan spor özellikle gelişme çağında ki çocukların boylarının uzamasında çok etkilidir."

Beslenme ile alınan kalsiyum ve minerallerin içtiğimiz sudan da alabileceğimizi belirten Dr. Yasemin Bradley, doğal mineralli ve pH değeri yüksek su tüketilmesinin beden sağlığı açısından yararlarının yanı sıra kemik gelişiminde de yararlı olduğunu sözlerine ekledi.


20’ li yaşlara gelinceye kadar kemiklerimize kalsiyum depolamalıyız…
Boy uzunluğunun iyi beslenmeden başlayarak yapılan spor ve tüketilen doğal mineralli sular ile doğru orantılı olduğunu belirten Dr. Yasemin Bradley: “İyi beslenmezsek anne babalarımızın boyuna bile ulaşamayabiliriz. Bizler 20’li yaşlara gelinceye kadar uzamaya devam ederiz. Bu yaşlara kadar kemiklerimize ne kadar kalsiyum depolarsak o kadar iyi! Bir bankada para biriktirir ve sonra çeker gibi; bu yaşlara kadar kemiklerimize ne kadar çok kalsiyum koyarsak sonradan yavaş yavaş buradaki kalsiyumu harcarız. Bu yüzden büyüme çağında kalsiyumdan zengin beslenme çok ama çok önemlidir. Kalsiyumu en fazla bulunduran gıda ise süt ve süt ürünleri… Yani süt, peynir ve yoğurt! Ayrıca kalsiyum yönünden zengin doğal mineralli suyu da eklemeyi unutmayalım.”


Spor yaptıkça kemiklerimiz sertleşir…
Spor yapmanın boy için en önemli faktörlerden biri olduğunu belirten Dr. Yasemin Bradley: “Spor yaptıkça kaslarımız hareket eder. Kaslarımızın kemiklere tutunduğu yerlerde kemiği iter ve çeker. Yani kemiklerimiz de spor yapmış olur. Böylece daha çok sertleşirler, uzarlar, sağlamlaşırlar.

Şu kesinlikle unutulmamalıdır ki boy uzamasında genetik faktörler kadar çevresel ve fiziksel faktörlerinde etkisi büyüktür. Spor yapmak, bol süt ve kalsiyumdan zengin su içmek, yiyecekler yemek boyunuzun daha çok uzamasına yardımcı olur!” dedi. Mineralli su alırken özellikle şişenin üzerindeki etikete dikkat edilmesi gerektiğini de belirten Bradley; ”Her su mineral bakımından zengin değildir.” açıklamasında bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3790 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim