• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

‘Su içsem yarıyor’ diyenlere müjde

‘Su içsem yarıyor’ diyenlere müjde
Uzmanlar, “Bu test ile vücudunuzun duyarlı olduğu yiyecekleri ortaya çıkarıp yemeyi bırakın, hızla kilo verin” önerisinde bulunuyor.

Mikrobİyolojİ ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Abbas Taner, dünyada beslenme kaynaklı sorunların gün geçtikçe arttığını belirterek, “Bu sorunun en sık nedeni, sağlıksız koşullarda üretilen ve uzun süre bekletilmiş gıdaların (hormonlu ve fermente olmuş gıdalar) insanlara sunulmasıdır” dedi. Taner Hürriyet’e şunları söyledi:

Obezitenin sonuçları

Gıda duyarlılığı da beslenme kaynaklı sorunlardan biridir. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre dünya nüfusunun yarısında gıda duyarlılığı bulunuyor ve bu durum, obezite, IBS (Irrıtable Bağırsak Sendromu), hipertansiyon, astım, kronik yorgunluk, depresyon, egzama, deri döküntüleri, şiddetli mide-barsak problemleri gibi birçok hastalık ve şikayete neden oluyor.

Kilo verip güzelleşin

Gıda duyarlılık testleri ile hangi gıdalara duyarlılığınız olduğu bir bir belirlenebilir. Belirlenen yiyecekleri yemeyenlerin çok rahat kilo verebildiklerini görüyoruz. Bu kişilerin aynı zamanda ciltlerinde de ciddi bir değişim meydana geliyor. Cilt canlılaşıyor, sivilce oluşumu azalıyor. Çünkü kişi kendi vücudu için sağlıklı beslenmiş oluyor.

Alerjiyle ilgisi yok

Yedİğİmİz herhangi bir gıdaya karşıda bağışıklık sistemi harekete geçebilir. Gıdalara karşı vücudun vermiş olduğu olumsuz yanıt normalde zararsız olarak bildiğimiz gıdalar tüketildiğinde dahi meydana gelebilir. Ama gıda duyarlılığını gıda alerjisi ile karıştırmamak gerekir. Kişiler alerjiye çoğu zaman kendileri teşhis koyabilirler. Örneğin çileğe karşı alerjiniz söz konusu ise çilek yer yemez şiddetli öksürük, deride kızarıklık, kaşıntı, solunum sıkıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabilir ve siz çilekten kaynaklandığını teşhis edebilirsiniz. Ancak gıda duyarlılığında semptom ve şikayetler çoğunlukla daha uzun sürelerde görülür. Bu sebeple kişiler problemin yedikleri hangi gıdadan kaynaklandığını bulmakta zorlanırlar.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3237 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim