• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

SÜ ile TBMM arasında sağlık hizmeti protokolü imzalandı

SÜ ile TBMM arasında sağlık hizmeti protokolü imzalandı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında, sağlık hizmeti protokolü imzalandı. Selçuk Üniversitesi, bu protokolle TBMM'ye sağlık hizmeti veren 10. üniversite oldu.

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (sü) ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında, sağlık hizmeti protokolü imzalandı. Selçuk Üniversitesi, bu protokolle TBMM'ye sağlık hizmeti veren 10. üniversite oldu.

TBMM'de gerçekleştirilen imza törenine TBMM Başkanlığı Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı İsmail Kargulu, Milletvekili Sağlık Giderleri Tıbbi İnceleme Komisyonu Koordinatörü Doktor Jale Devran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen ve hastane yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Dr. Neziroğlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni kurulmasına rağmen kısa sürede önemli mesafe aldığını ve son derece kaliteli hizmet verdiğini söyledi. Dr. Neziroğlu, "Daha önce Hacettepe, Gazi, Cerrahpaşa, Çapa, Ege Üniversiteleri başta olmak üzere toplam 9 üniversite ile sağlık hizmeti konusunda protokol imzalamıştık. Selçuk Üniversitesi ise bu protokolü imzaladığımız 10. üniversite oldu. Selçuk Üniversitesi ile yapılan bu anlaşmanın ilerleyen dönemlerde farklı alanlarda da genişleyeceğini düşünüyorum. Başta sayın Rektör olmak üzere protokolün imzalanmasında emekleri geçen tüm hastane yöneticilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanlığı'ndan bir heyetin geçtiğimiz haftalarda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde incelemeler yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise son derece donanımlı ve tecrübeli bir kadroyla hastane bünyesinde Konya ve çevre illere kaliteli sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi. Gökbel, "Sayın Genel Sekreter'in üniversitemizle farklı alanlarda da işbirliği talebi bizleri de son derece memnun etmiştir. Sağlığın dışında çeşitli alanlarda da eğitim ve hizmet veren bir üniversiteyiz. Kendileri ile farklı alanlarda da işbirliğimi geliştirmek bizleri memnun edecektir" diye konuştu.

Ardından taraflar TBMM Divanı'nın 29 Mart 2012 tarihli ve 19 numaralı kararı ile kabul edilen, 2 Mayıs 2012 tarihli ve 28280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren milletvekillerine, yasama organı eski üyelerine, dışarıdan atandıkları bakanlık görevi sona erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine dayanarak hazırlanan protokolü imzaladı.

Ardından Selçuk Üniversitesi heyeti, TBMM Genel Kurul Salonu ve Başkanlık Binası'nda incelemelerde bulundu.

 

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim