• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sucuk, sosis ve konserve gıdaları fazla tüketmeyin

Sucuk, sosis ve konserve gıdaları fazla tüketmeyin
Dünyaca ünlü Apple markasının yaratıcısı Steve Jobs'un ölümüne neden olan pankreas kanserinden korunmak için dengeli ve sağlıklı beslenin; konserve gıdalardan uzak durun

 

K3 VITAMINI TÜMÖRÜ KÜÇÜLTÜR
Pek çok araştırma; K3 vitamininin pankreas kanserinde tümörü küçülttüğünü ortaya koydu. Avokado ve ananas ise enzim eksikliğini gideren meyvelerdir. Böğürtlen, kara üzüm, karaturp, kayısı, yer fıstığı ve ceviz de faydalı yiyeceklerdir. Pankreas kanseri hastasının bitkisel takviye kullanmasında dikkat edilecek en önemli ayrıntı; hastanın diyabet olup olmadığıdır.

TIKANAN SAFRA YOLLARI İÇİN STENT
Bu hastalığın tedavisinde, gereksiz yere yapılan operasyonlardan kaçınmak ve hastalığın evresini çok doğru belirlemek gerekir. Ameliyat olamayacak hastalara, kemoterapi ile tümör küçültüldükten sonra nadir de olsa cerrahi müdahale yapılabilir. Bazı çalışmalarda, kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinin birlikte kullanılarak; hastanın yaşam süresinin 13 aya kadar uzatılabildiği görülmüştür.

SÜRE UZATILABİLİR
Hasta sarılık olur ve safra yolları tıkanırsa stent takılabilir. Eğer hastanın kanındaki bilirubin (kandaki sarılık seviyesi) yüksekse kemoterapi şansı yoktur. Böyle bir durumda önce kişideki sarılığı düşürmek gerekir. Hastalığın son aşamasında ise; flourousin, gemsitabin, sisplatin ve xeloda gibi ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlardan özellikle gemsitabin'in devreye girmesiyle hastanın yaşama süresi biraz uzatılabilir.

YAŞAM SÜRESI FARKLI
Pankreas tümörlerini; ameliyat olan, ameliyat olmayan ve uzak metastazlı olarak üç bölümde incelemek gerekir. Lokalize evrede sağ kalım süresi 19 aya kadar uzarken ameliyat olamayan lokal ileri tümörlerde bu süre 10 aya düşmektedir. Metastatik evredeki pankreas hastasının yaşam süresi ise üç aya kadar inebilir.

Prof. Dr.Erkan TOPUZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7049 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim