• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Sultan II.Abdülhamid'in Son İsteğinde İçtiği Su

Sultan II.Abdülhamid'in Son İsteğinde İçtiği Su
Sultan II.Abdülhamid'in son isteği sorulduğunda istediği Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu'nun geçmişi, zenginliğiyle dikkat çekiyor.

27 Nisan 1909 tarihinde tahttan indirilen Sultan II.Abdülhamid'in son isteği sorulduğunda istediği Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu zengin bir geçmişe sahip.

TARİHİ SU

Sultan II. Abdülhamid Han'ın kullandığı ve tavsiye ettiği su olarak bilinen ve tarihi geçmişi, marka değeri olduğunu, kendiliğinden yeryüzüne çıktığını ayrıca dünyanın en kaliteli  3 suyu arasında Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyunun sayıldığını belirten Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, Taşdelen Doğal Kaynak suyunun tarihte 31 Mart Vakası olarak geçen ; Sultan II.Abdülhamid Han'ın 27 Nisan 1909 tarihinde tahttan indirilerek  Selanik'e gönderilişi sırasında Sirkeci tren garında, son dileği sorulduğunda, bir bardak Taşdelen Suyu istemiş, bu yüzden tren gece yarısını bir saat elli dakika geçerek geç hareket etmiş ve Sultan II.Abdülhamid Han Suyu getiren çocuğa 30 kuruş bahşiş vermiş olarak anıldığını söyledi. 

YOL ARKADAŞI

Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu ile alakalı, "Suyumuz hac farizası için İstanbul'dan yola çıkan Surre Alayında ki küplere yüklenildiği ve Hac dönüşü bu küplere Zemzem Suyu doldurularak geri getirildiği için "Zemzem'in yol arkadaşı"  iltifatına ulaşmıştır. Bir çok akademik çalışmalarda kalite üstünlüğü kaynak ömrü boyunca süreceği söylenen, makine parkuru yenilendiği için üretimde en son teknolojiyi kullanarak hijyen ortamda dolum yapılan, suyun kaynaktaki doğallığını, en doğal ambalajlarla tüketicilerle buluşturmayı yüzyıllarca başarmış, camı ambalaj malzemesi olarak ilk kez kullanan, yurt dışına ilk kez ihraç edilen doğal kaynak suyu işletmesidir. Reklam çalışmaları suyumuzun sektörde kalite üstünlüğü bilindiği ve kabul edildiği için, sadece üretim parkurunu yenilediğine  ve  satış  ağının  tekrar yapılandırıldığına duyurulmasına yönelik oldu. Siparişler artık, çağrı merkezi sistemi ile veya web üzerinden online verilebiliyor, bu tüketicilerin Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak suyuna daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Vakıf Taşdelen markasının her kesimden ve her yaştan tüketicisi vardır. Kentin eski sakinlerinin, özellikle sağlığına dikkat eden, gerçek anlamda doğal kaynak suyu arayan ve kullanmak isteyen, bilinçli tüketicilerin Vakıf Taşdelen derin bir sadakati var." dedi.

SUYUN HİKAYESİ

Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu, Taşdelen Ormanları içerisindeki 800.000 metrekarelik kaynak arazisinde, 220 metre derinlikten kendiliğinden yeryüzüne çıkan gerçek anlamda bir ‘‘Doğal Kaynak Suyu olduğunu belirten Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş ise, 'Suyumuzda İsale hattı yoktur, kaynağında dolumu yapılmaktadır. Bu suyumuzun asla plastik ile buluşmadan, kaynağındaki doğallığı ile yine doğal ambalajlar ile tüketiciye ulaşmasını sağlamaktadır. Vakıf Taşdelen suyunun bilinirliği ve kullanımı çok eskilere dayanmaktadır. 1582 yılında Sultan II. Selim Han'ın eşi Afife Nurbanu Sultan tarafından vakfedilmiş ve kalite üstünlüğü kaynak ömrü boyunca sürecektir. Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak suyu ile ilgili tarihte bir çok belge ve anekdot vardır. Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu Türkiye'nin ilk cam şişe ile şişelenen ve ihracatı yapılan suyudur. Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu’nun fabrika altyapısı ve modernizasyonu, 1 Mayıs 1932 tarihli "Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal", Başbakan ve Bakanlar Kurulu imzalı kararname ile gerçekleştirilmiştir. 12 Temmuz 1937 tarihli kararnamede ise fabrikanın daha kapasiteli çalışabilmesi için yatırıma gidilmiştir. Bu kararnamede   “ Reisicumhur K. Atatürk”, Başbakan İsmet İnönü ve Bakanlar Kurulunun imzaları yer almaktadır. Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın hususi arşivindeki Atatürk'e ait iki not defterinden faydalanılarak hazırlanan "Son Nöbet Defteri"  adlı kitaptan anlaşılacağı üzere Atatürk'ün reçetesinde normal suyun yanı sıra Taşdelen Suyu yazmakta olduğundan, Taşdelen suyunun ilaç niyetine kullanıldığı görülmektedir." dedi.

İLK ÜÇTE

Uluslar arası otoriterler tarafından, Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu’nun dünyanın en iyi üç suyu arasında sayıldığına da işaret eden Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, ‘’Tarihi değeri olan, zaman içerisinde güvenirliğini kanıtlamış, hakkında bir çok belge, övgü ve anekdot olan, kaynak üstünlüğü, kaynak ömrü boyunca süreceği akademik raporlarla ispatlanmış, raf ömrünü uzun tutmak için kimyasal herhangi bir işlem yapılmayan, isale hattı olamayan, kaynağında dolum yapılan,  gerçek anlamda bir doğal kaynak suyu dur. Yeni çıkardığı 15 litrelik Cam Damacana ile, tüketicilerin tüm taleplerini cevaplayarak,   Plastik olmayan Özel kapak, Cam Borulu BPA içermeyen özel pompa ve özel tasarım koruma ve taşıma kasası ile en doğal ambalajı, cam damacanayı tam bir set olarak tüketicilere sunmayı başardı ve sonuçta oldukça iyi bir ilgi ve talep topladı." dedi.


 
İLERİYE DÖNÜK HEDEFLERİ

Vakıf Taşdelen Kaynak Suyunun, marka bilinirliğini artırmak için yoğun çalışmalar yaptığını belirten belirten Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş, ‘‘Suyumuzun satış ağını büyütmek, sondaj çalışması ile veya fason dolum ile su debisini artamadan gerçek anlamda bir doğal kaynak suyu olarak kalarak tüketicilere sadece mevcut suyunu ulaştırmak, raf ömrünü uzatmak için, ozon vs. gibi kimyasal işlemler yapmadan, gerçek doğal kaynak suyunu tüketicilere sunmak, sadece cam ambalaj ile sektörde yer almak, cam ambalajlı ürünleri, herkesin ulaşabileceği fiyat bandında tüketicilere sunmak, kaynaktaki doğallığı, tüketicilere olduğu gibi sunmak, plastiğin mümkünse hiç kullanmamak. Vakıf Taşdelen Su; Sindirime yardımcı olan, sodyum diyetine uygun, mineral yapısı dengeli, ağır metal içermeyen, ozon dahil hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmayan, böbrekleri yormayan, anne sütüne en yakın Ph değerine sahip olduğu için bebekli aileler tarafından tercih edilen, anne sütünün % 87'sini su oluşturduğu için bir çok annenin ısrarla aradığı ve tercih ettiği bir sudur.  Özellikle çeşitli rahatsızlıklara ve bilhassa böbrek taşlarının düşürülmesine yararlı olduğu inancı yaygındır. Atatürk’ün reçetelerinden ilaç niyetine normal suyun yanında Taşdelen suyunun içirildiği görülmektedir. Vakıf Taşdelen su günümüzde de dünyanın en iyi sularındandır.  Bu kalite üstünlüğü kaynak ömrü boyunca sürecektir." dedi.

 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim