• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tabip Odası'ndan doktorlara aidat kıskacı

Tabip Odası'ndan doktorlara aidat kıskacı
Balıkesir Tabip Odası, aidat borçlarını ödemeyen üyelerini icraya vermeye hazırlanıyor.

Balıkesir Tabip Odası, aidat borçlarını ödemeyen üyelerini icraya vermeye hazırlanıyor. Tabip Odası'nın dün öğleden sonra üyelerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajın tehdit içerikli olduğunu söyleyen doktorlar ise odaya sert tepki gösterdi.

Balıkesir Tabip Odası, aidatlarını ödemediklerini ileri sürdüğü doktor üyelerine gönderdiği cep telefonu mesajı ile tepkileri üzerine çekti. 23 Ekim Çarşamba günü odadan geçilen mesajda, "Aidat borcu olan üyelerimizin; hukuken tahsilatı için işlem başlatılacaktır. Mağdur olmamak için 241 29 83 nolu telefonu ivedilikle arayınız" ifadeleri yer aldı.

Balıkesir Tabip Odası'ndan cep telefonlarına gelen mesajı gören doktorlar ise, bu duruma tepki gösterdi. Ayrıca Balıkesir Tabip Odası, Sağlık Personeli isimli net sayfasına da bu mesajından dolayı şikayet edildi. Sosyal paylaşım sitelerinde odanın uyarısıyla ilgili şu yorumlar yapıldı:

"Doktorları tehdit etmeyen bir siz kalmıştınız, bravo size!", "Üye olan ve aidatlarını tamamen ödemiş bir doktor üye olduğuna dair belge (1 adet A4 kağıda print ediyorlar) istediğinde 50 TL talep etmek nedir önce bunu açıklasınlar.", "Sadece o değil, istenen her belgeden ücret tahsil ediliyor..."

Doktorlar, "Tabip odaları tarafından üyelere gönderilen tehditkar mesajlar ve faaliyetler son bulmalıdır. Onurlarıyla işlerini yapan hekimler, üç kuruşluk paranın peşinde değildir ve üç kuruşluk paraya da ihtiyaçları yoktur. Bugünlerde benzer odalardan üyelere gönderilen mesajlar, oda üyeleri ve genel kitle tarafından olumsuz tepkiyle karşılanıyor. Son birkaç günde karşılaşılan olaylarda Eskişehir Tabip Odası, evli iki profesörü icraya vermiş, bu durum karşısında profesör şaşkınlığını gizleyemeden, arkadaş derecesinde yakınlığı bulunan oda başkanlarına veryansında bulunmuştu. Bugün yaşanan olayda ise Balıkesir Tabip Odası, oda aidatını geciktiren üyelerine tehditkar bir mesaj yolladı. Mesajda, aidat borcu olan üyelerin, hukuki bir sonuçla karşılaşmamaları için en kısa zamanda Balıkesir Tabip Odası ile iletişime geçmeleri bilgilerine yer verilmiştir. Doktorlarımızın temsilcisi olarak şunları söylemeyi uygun görüyoruz; doktorlarımız, eminiz ki üç kuruşluk paranın hesabını yapmamaktadır. Sağlık sektörünün ağır temposu neticesinde akıllarının bir ucuna bile gelmeyen aidat borcu için böyle bir mesaj yollamaya ya da icra işlemleri başlatmaya gerek yoktur. Lütfen sorunlarınızı daha ılımlı yollardan bildiriniz, aksi halde bizleri de karşınıza alacağınızı belirtmek isteriz" dediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim