• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Tabipler Birliği: İktidar Sağlığı Piyasalaştırdı

Tabipler Birliği: İktidar Sağlığı Piyasalaştırdı
TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, iktidarın sağlığı piyasalaştırdığını belirterek, TTB olarak ülkenin en belalı sorunlarına el attıklarını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği(TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, iktidarın sağlığı piyasalaştırdığını belirterek, TTB olarak ülkenin en belalı sorunlarına el attıklarını söyledi. Gürsoy, demokrasi, barış ve insan hakları konularında çaba gösterdiklerine dikkat çekti.
TTB'nin 59. Büyük Kongresi bugün başladı. Ankara Üniversitesi Morfoloji Yerleşkesi Abdülkadir Noyan Konferans Salonu'nda saat 14.00'de gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy kongrenin açış konuşmasını yaptı. Gürsoy konuşmasında, son zamanlarda birbiri ardına gelen ölümleri eleştirerek, hükümetin ölümleri önleme, barışı tesir etme konusunda bir adım atmadığını söyledi. Gürsoy, "Siyasiler ancak cenazelere katılarak timsah gözyaşları döküyorlar" dedi.

-EN BELALI SORUNLARA EL ATTIK-

TTB olarak ülkenin en belalı sorunlarına el attıklarını belirten Gürsoy, demokrasi, barış ve insan hakları konularında çaba gösterdiklerini ifade etti. İşkencenin, F tipi geçitlerin, ölüm oruçlarının üstüne gittiklerine işaret eden Gürsoy, "Bu yüzden çok dost kaybettik, çok düşman edindik. Biz bütün bu alanlarda çaba gösterirken meslek sorunlarımız, Türkiye'nin sağlık sorunları konusunda elimizden gelen çabayı gösterdik. Siyasilerle çatışmaya rağmen bu çabaya devam ettik. Ödünsüz ve sert bir mücadele verdik" diye konuştu.
Sağlıkta dönüşüm, Sağlık Bakanlığı'nın şef atamaları, işçi sağlığı, aile hekimliği uygulamaları, Tam Gün Yasası konularında hukuk mücadelesi verdiklerine dikkat çeken Gürsoy, "Hekimlere yönelik şiddet konusunda da defalarca siyasilerle görüştük. Tersane işçilere, maden işçilere, kottaşlama işçilerine destek verdik, eylemler toplantılar düzenledik. Sağlık çalışanlarının özlük haklarını savunduk" şeklinde konuştu.

-İKTİDAR SİYASİ İRADE KULLANMAKTAN ACİZ-

TTB ve şahsına yönelik yıpratma ve karalama kampanyalarının açıldığını söyleyen Gürsoy konuşmasına şöyle devam etti:
"Siyasi irade kullanmaktan aciz bir iktidar vardır. Neoliberalizm düşüncesiyle ülke yönetiliyor. Sağlığın piyasalaştırılması konusunda hiçbir geri adım atılmıyor. Hükümet sağlığı piyasalaştırdı. Sağlık çalışanları ciddi hak kayıplarına uğradı."
Gürsoy konuşmasında, 4 yılı başkanlık olmak üzere TTB'ye 8 yıl hizmet verdiğini belirterek, bu seçimlere aday olmayacağını da kaydetti.

-502 DELEGE OY KULLANACAK-

27 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek TTB seçiminde 502 delege oy kullanacak. Etkin Demokratik TTB Grubu'nun adayları şöyle:
"Dr. Feride Aksu Tanık, Dr. Özdemir Aktan, Dr. Özlem Azap, Dr. Eriş Bilaloğlu, Dr. Zülfükar Cebe, Dr. Hüseyin Demirdizen, Dr. Arzu Erbilici, Dr. Gülriz Ersöz, Dr. Osman Öztürk, Dr. Halis Yerlikaya, Dr. Mehmet Zencir."
Yüksek Onur Kurulu Adayları ise, Dr. Aytaç Aras, Dr. Berna Arda, Dr. Hakan Giritlioğlu, Dr. Şükrü Güner, Dr. Samet Koç, Dr.Orhan Odabaşı, Dr. Selim Ölçer, Dr. Fatih Sürenkçk, Dr. Yaşar Ulutaş."(

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3333 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim