• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Taksim İlk Yardım'ın ne zaman açılacağı belli oldu

Taksim İlk Yardım'ın ne zaman açılacağı belli oldu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, inşaatı devam eden Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete açılacak tarihle ilgili olarak, “Aksi bir durum olmazsa 2017 Eylül, Ekim gibi, kışa girerken açarız” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, İstanbul’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inşaatın devam ettiğini ifade ederek, “İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Taksim’de inşaat yapmak çok zor. Ama orada bahçesinde özel bir mülkiyet nedeniyle 3 - 4 aylık bir zaman kaybımız oldu. Ama şu anda inşaatın kazıkları bitti. Bundan sonra daha da hızlı bir şekilde devam eder. Öyle bir süreç yaşamazsak 2017 Eylül, Ekim gibi kışa girerken açarız diye yükleniciyi takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Üniversite ve kamu hastanelerinin fiziki durumuna ilişkin de bilgiler aktaran Müezzinoğlu, “Haseki’nin projeleri kuruldu. Haseki projeleri bu ay kuruldan çıktığında Haseki’yi de yıkıp yeniden yapacağız. Seyrantepe hukuksal süreçler ve müteahhit iflasları veya iş bırakmaları nedeniyle bizim 2 buçuk yılda bitirmemiz gerek; Seyrantepe 5’inci yıla geldi ama hala hizmeti Şişli Hamimidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne aktaramadık. Diğer taraftan Okmeydanı’nda yeniden yapılanma devam ediyor. O da önümüzdeki 2 yılı alacak. Diğer taraftan Başakşehir Şehir Hastanesi yeni inşaat sürecine başlıyor ve en az 2 yılı alacak. Şu an İstanbul’un özellikle Rumeli yakasında fiziki mekan dönüşümleri; hem Çapa, hem Cerrahpaşa, hem Haseki, hem Okmeydanı, hem Şişli Etfal, hem de Seyrantepe’ye baktığımız zaman ciddi sorunlu bir dönemimiz var. Burada süreçleri sağlıklı planlayıp götüremezsek bu yakada (Avrupa Yakası) bir sağlık hizmeti sunumunda önümüzdeki 2 yılda sorun yaşarız. O nedenle Çapa ve Cerrahpaşa aynı anda değişime ve dönüşüme başlarlarsa burada ciddi bir sorun olur.

Biz Sultangazi’deki hastaneyi Cerrahpaşa’ya veya İstanbul Üniversitesi’ne verelim diye yapmıyoruz, o bölge insanına sağlık hizmeti sunalım diye yapıyoruz. Seyrantepe’yi yine onların sıkıntılarını çözelim diye yapmıyoruz. Kendi sıkıntılarımız var ve Şişli Etfal’i oraya taşıyalım diye yapıyoruz. Okmeydanı deprem ile ilgili dönüşümü yapıyoruz ki; nereden baksak en az 1 yılı var. Dolayısı ile biz Sultangazi’yi ve ya Seyrantepe’yi Cerrahpaşa ve Çapa’ya vermiş değiliz. Ama şayet onlara verdiğimiz zaman, onların kendisi sistematiği ile onlar eğitimlerini ve sistemlerini görecekler. Günü gelince, protokol bitince, yeni yerleri olunca yeni yerlerine dönecekler. Kendi dinamikleri ve kendi kriterleri çerçevesinde hizmet verecekler. Ama bizim o bölgedeki sağlık hizmetimizi aksatıyorsa biz Haseki’yi de bir taraftan o zaman da vermeyebiliriz. Bunun planlamasını sağlıklı yapmazsak şunu diyemeyiz; bu yakada 10 milyon insana, ‘siz artık 2 yıl boyunca az hastalanın’ diyemeyiz. O zaman Cerrahpaşa ve Çapa’ya şunu deriz; siz planlı kendi dönüşümüzü yapın. Bunlar da gündemde” şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜMLERDE YAŞANAN GECİKMELER

Bazı hastanelerde fiziki koşullardaki değişim ve dönüşümlerde yaşanan gecikmelere de değinen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bizim Başakşehir Şehir Hastanemizde 1 yıllık bir gecikmemiz olmasaydı, şu anda bu yılsonu itibariyle ve ya gelecek yıl açamayacak pozisyonda olsaydık, onların bu taleplerini karşılayabilecek planlamayı yapabilirdik. Ama şu anda ihtiyaçlarımız onların bu taleplerine cevap vermemize olumlu cevap vermemize çok da fırsat vermiyor. Ya yerinde dönüşüm yapılacak hastanelerde, ya da 1 yıl, 2 yıl beklenecek. Başakşehir Şehir Hastanesi olunca; ‘buyurun Başakşehir’de 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hizmet verin, sonra da sıfırdan yıkın, yapın’ diyeceğiz” dedi.

Yapımı devam eden Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete açılacak tarihi de veren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Taksim de inşaat yapmak çok zor. Ama orada bahçesinde özel bir mülkiyet nedeniyle 3 - 4 aylık bir zaman kaybımız oldu. Ama şu anda inşaatın fora kazıkları falan bitti. Bundan sonra daha da hızlı bir şekilde devam eder. İyi de bir yüklenici firması var nazar değmesin. Öyle bir süreç yaşamazsak 2017 Eylül, Ekim ayı gibi, kışa girerken açarız diye yükleniciyi takip ediyoruz”. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim