• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Tam gün en iyi sistem

Tam gün en iyi sistem
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, doktorlara tam gün çalışma zorunluluğu getiren yasanın hem vatandaşlar hem de doktor açısından en iyi sistem olduğunu söyledi.

Bakanlığı ile ilgili değerlendirme toplantısı yapmak üzere İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gazetecilerin dün kabul edilen, doktorlara ve tıp fakültelerindeki öğretim üyelerine tam gün çalışma zorunluluğu getiren yasa ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, yeni sistemin herkes açısından en iyi sistem olacağını söyledi.

Yeni sistemin vatandaşın işini kolaylaştıran bir sistem olacağını belirten Bakan Akdağ, “Şükürler olsun yasa kabul edildi. Tam gün yasası bir yandan vatandaşın işini kolaylaştıran onun üniversite hastanelerine gittiğinde özel muayene parası ödemesine ya da özel muayeneye giderse hizmet alabileceği bir sistemi tarihe gömmüş olduk. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışanlara altı ay, üniversitelerde çalışanlara ve muayenehanesi olan hekimlere fırsat tanımak amacıyla, sistem düzenlensin diye bir süre koyduk. Vatandaşlar için de sağlık çalışanları için de çok güzel bir yasa yaptık. Sonuçta hekimle hasta arasında doğrudan para ilişkisinin olduğu sistemde kimse rahat etmiyor. Tarihi bir kanun yaptık” dedi.

Tam gün yasası ile üniversite hastanelerinin daha verimli çalışacağını dile getiren Bakan Akdağ, üniversite hastanelerinin de bu sayede finansal açıdan rahatlayacağını işlerin daha da kolaylaşacağını söyledi. Üniversite hastanelerinin finansal açıdan da düzlüğe çıkmasını sağlayacak sistemin tam gün sistemi olduğunu anlatan Bakan Akdağ, “Sosyal Güvenlik Kurumu ile birlikte 2010 yılı için yeni bir fiyat listesi hazırlığı yaptık. Bu liste fiyatları üniversite hastaneleri ve diğer hastanelerin işlerini kolaylaştıracak. Çünkü riskli ve ağır işlemlerin büyük çoğunluğu üniversite hastanelerinde yapılır. Bu tür işlemler için daha yüksek bedeller ödeyecek yeni bir liste üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.


İZMİR'İN 30 YILLIK HASTANE İHTİYACI KARŞILANACAK
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iki gün sürecek İzmir ziyareti sırasında kentteki sağlık hizmetleri ve sistemi hakkında geniş bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını, yeni açılacak hastaneler ve kampus projeleri ile İzmir’in önümüzdeki 30 yıllık sağlık altyapısını yenileyeceklerini dile getirdi. Bakan Akdağ, şöyle konuştu: “Bakanlık gözlemcileri İzmir’de ayrıntılı bir çalışma yaptı. Biz kent yöneticileri ve sağlık idarecileri ile hazırlanan raporu yapacağımız geniş bir değerlendirme toplantısı ile ele alacağız. Biliyorsunuz İzmir’de çok sayıda yarım hastane inşaatı vardı. Bunların hepsi tamamlandı, hizmete girdi. Şimdi yenilerini yapmaya başladık, bunları da en geç iki yıl içerisinde tamamlayarak hizmete açacağız. Bunu da bitirdikten sonra dikkatimizi artık İzmir kent içine vereceğiz. İzmir’de daha önce büyük bir arsa temin ederek bütün bölgeye hizmet edecek geniş bir kampus istedik ancak istediğimiz büyük arsayı bulamadık. Çiğli’de 400 yataklı bir hastanenin inşaatına başlıyoruz. Bunun yanı sıra Bayraklı’da çevre yoluna yakın bir yerde 500 dönüm bir arazimiz var. Bunun hepsine hastane yapmak arazi koşulları yüzünden mümkün değil, ancak yine de bin yataklı bir kampus yapacağız. Öte taraftan Yeşilyurt Atatürk Eğitim Hastanesi bahçesine yeni bir blok yapıyoruz. Burada da ameliyathaneler yeralacak, burası da kent için önemli bir kampus alanı olacak. Arsa bulamadığımız için Tepecik Eğitim Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi bir bütün olarak değerlendirdik. Eski binaların bir kısmını kaldırıp yerine yeni binalar koymak suretiyle birkaç sene içinde İzmir'in sağlık altyapısını 30 yıl yetecek şekilde tamamen yenileyeceğiz.” Üniversite hastanelerinin yöneticilerinin Ege Üniversitesi’nde yapacakları toplantıya katılacağını da anlatan Bakan Akdağ, “Son 1.5 yıldır üniversite hastanelerinde yöneticilerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Türkiye’deki yetişmiş hekim gücünün, uzmanlık alanının üniversite hastanelerinde yoğunlaşmış olması üniversite hastanelerinin hasta hizmetlerinde daha verimli bir şekilde katkıda bulunması ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasını sağlayacaktır. İyi bir işbirliği içindeyiz. Üniversite hastanelerinin de birtakım sorunları var bunu tam gün yasasıyla nasıl aşarız onu konuşacağız” diye konşutu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim