• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Tam gün, ‘yarım’ tedavi, özel hastanelere teşvik

Tam gün, ‘yarım’ tedavi, özel hastanelere teşvik
Sağlık Bakanlığının, hastaların sağlığı ile oynadığını belirten hekimler, özellikle Onkoloji servisinde çalışan uzman doktorun kalmaması yüzünden birçok kanser hastasının tedavisinin yarım kaldığını belirtti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri, Hükümetin çıkardığı Tam Gün Çalışma Uygulamasını protesto etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri, hastane bahçesinde açıklama yaptı. Eylemde, “Güvenceli iş, performans sistemi kaldırılsın, tedavide katkı ve katılım payları kaldırılsın, temel ücretlerimiz arttırılsın” pankartını açan sağlık emekçileri, uygulamanın doktorları olduğu kadar, hastaları da ilgilendirdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının, hastaların sağlığı ile oynadığını belirten hekimler, özellikle Onkoloji servisinde çalışan uzman doktorun kalmaması yüzünden birçok kanser hastasının tedavisinin yarım kaldığını belirtti. Eylemde açıklama yapan, SES İş Yeri Temsilcisi Aydın Eroğlu da, Hükümetin, Tam Gün Yasası ile Üniversite Hastanelerinde mesai sonrasında serbest çalışan öğretim üyelerinin Üniversitede öğrenci ve asistanlara ders anlatma dışında, hasta muayene- tetkik ve tedavi ile ameliyat yapmasının yasaklandığını söyledi. Tıp eğitiminin, asistan yetiştirilmesinin uygulamalı eğitimle yapıldığını söyleyen Eroğlu, bu sebeple asistan eğitiminin pratik açıdan eksik kaldığını ifade etti.

ÖZEL HASTANELERE TEŞVİKİ

Yasa üzerinden, çalışma ortamı bozulan, emeğinin karşılığını almayan kamu ve üniversite hastanesinde serbest çalışan en iyi hekim ve öğretim üyelerinin istifaya ya da emekliliğe zorlandığını kaydeden Eroğlu, Sağlık Bakanlığının bu yolla, hekimleri özel hastanelerde çalışmaya ittiğini vurguladı. Kamu ve üniversite hastanelerinin çökertilerek, hastaların özel hastaneler gitmesinin zeminin yaratıldığını da sözlerine ekleyen Eroğlu, bu sayede özel hastanelerin müşterisinin Sağlık Bakanlığı eliyle arttırıldığına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’nın, devlet hastanelerini Kamu Hastane Birlikleri adı altında özelleştirmeyi amaçladığını belirten Eroğlu, “Sağlık Bakanlığı, hastaneleri özelleştirmeyi, sağlık emekçilerini sözleşmeli personel haline getirmeyi amaçlayan düzenlemeyi hazırladığı kanun hükmünde kararname Taslağı ile yasallaştırmayı hedefliyor” diye konuştu.

(İstanbul/EVRENSEL)

Bu haber toplam 5713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim