• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

"Tam Gün Yasası yeterli değil"

"Tam Gün Yasası yeterli değil"
Bitlis'in Ahlat ilçesini ziyaret eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Tam Gün Yasası'nın yeterli olmadığını söyledi.

 

Ahlat Öğretmenevi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde uygulamak istediği Tam Gün Yasası'nı desteklediklerini ancak yasanın yeterli olmadığını söyledi.

Yasanın sağlık hizmetlerine ne gibi etkisinin olacağını uygulamadan sonra anlayacaklarını belirten Kahveci, şöyle konuştu:
''Aslında tam gün çalışmayı sendika olarak destekliyoruz. Yani tam gün çalışmanın kişinin özel muayeneyi veya kamuyu tercih etmesi noktasında doğru bir yaklaşım. Ancak kanun yeterli değil. Çünkü çalışanlara tam günü teşvik etmiyor. Adaletsizlikler oluşturuyor. Dolayısıyla tam güne birçok destek varken kanun üzerinde mutabakat olmaması son derece sıkıntılı bir iş. Kanun bu şekilde çıktı ve bazı maddeleri 6 ay içinde uygulamaya geçecek. Yani 6 ay sonra muayenesi olan hekim ya özel sektörü kabul edecek ya da kamuyu tercih edecek. Üniversiteler için de 1 yıl sonra geçerli olacak. Yani yarım gün çalışma kalkıyor.''

Kahveci, vatandaşa etkin ve verimli sağlık hizmetinin götürülmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kahveci, ''Sendikamız sorumlu sendikacılık anlayışı çerçevesinde sağlık hizmetlerinde memnuniyeti esas alıyor. Ayrıca sağlıkta kalitenin yükseltilmesine katkı sunuyor. Bunun devamı da gelecek. Çalışanlarımızın memnuniyetini tesis edeceğiz ve kamu hizmetinin kalitesini yükselteceğiz'' dedi.

 

"Terör nedeniyle bölge geri kaldı"

Kahveci, daha sonra, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret etti.
Bölgenin 30 yıldır yaşanan terör sorunları nedeniyle gelişemediği ifade eden Kahveci, eskiden bölgedeki sevgi bağlarının daha güçlü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 30 yıldır yaşadığı terörü sadece iç unsurlarla izah etmenin mümkün olamayacağını kaydeden Kahveci, şöyle konuştu:
''Yıllardır dış emperyalist güçlerin desteğiyle terör Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin gelişmesini sekteye uğratmıştır. 1981 yılında bu coğrafyadaki köylerde sağlık çalışanı olarak aşı çalışmalarına katılmıştım. O zamanlarda huzur ortamı vardı, insanlar arasında sevgi bağları çok güçlüydü. Ortam birileri tarafından gittikçe bozulmaya çalışıldı. Terör konularında bizim insanımızın da uyanık olması lazım. Çünkü bu ülkede, bu coğrafyada yaşayanın kendinden başka dostu olamaz, mümkün değil. Bin yıldır yaşanan kardeşliği bundan sonra da yaşatmak gerekir. 30 yıldır yaşadığımız terör belasını bitiremediğimiz sürece ekonomik kalkınmamızı sağlayamayız.''

Terörün bir an evvel son bulmasını temenni ettiklerini belirten Kahveci, kendilerinin de sendika olarak bu sürece katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Mümtaz Çoban da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çoban, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilçemizi himayesine almasının ardından ilçemize ciddi bir eğilim olduğunu görüyoruz. Bu da bizi sevindiriyor'' diye konuştu.

Ziyarete, Türk Sağlık-Sen genel merkez temsilcileri, Bitlis merkez ve bağlı ilçelerin şube başkanları da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4744 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim