• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Tam Gün Yasasında Bir Yargı Kararı Daha….

Tam Gün Yasasında Bir Yargı Kararı Daha….
İl Sağlık Müdürlükleri tarafından özel sağlık kuruluşlarına gönderilen yazılarla, muayenehanesi olan hekimlerin aynı zamanda özel hastane ve tıp merkezi gibi özel sağlık kuruluşlarında ...

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından özel sağlık kuruluşlarına gönderilen yazılarla, muayenehanesi olan hekimlerin aynı zamanda özel hastane ve tıp merkezi gibi özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacağı bildirilmiştir.

İzmir’de muayenehanesi olan ve aynı zamanda SGK ile anlaşmalı özel hastanede çalışan hekimler adına İzmir Tabip Odası ‘nın hukuki desteği ile açılan davalarda, yürütmenin durdurulması kararları verilmişti.

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün işlemlerine dayanak olan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 18.07.2011 tarihli işlemine karşı İzmir’de görev yapan bir hekim adına İzmir Tabip Odası ‘nın hukuki desteği ile açılan davada Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.

İzmir’de SGK ile anlaşmalı bir dal merkezinde çalışan ve aynı zamanda muayenesi olan hekimin muayenehanesini kapatması veya dal merkezinden ayrılması gerektiğine ilişkin işlem ile işlemin dayanağı Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazısının yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davada, yürütmenin durdurulması talebi reddedilmiştir.

 

Yürütmenin durdurulması talebine yapılan itiraz üzerine, Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararında, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın Tam Gün Kanunu ile ilgili verdiği kararlara atıf yapılarak dal merkezinde doktor olarak görev yapan hekimin Anayasa Mahkemesi’nin gerekçesi ışığında özel hastanede çalışıp aynı zamanda muayenehane işletmesinde hukuken bir sakınca bulunmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın yasaklayıcı işleminin hukuka uygun olmadığı belirtilerek işlemin yürütmesi durdurulmuştur.

Yürütmesi durdurulan Sağlık Bakanlığı’nın genel değerlendirmesi, genel nitelikli ve bütün ülkede uygulanan bir işlemdir. Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi durdurulan bu işlem, benzer durumda olan tüm hekimler için emsal bir karar niteliğindedir

 

Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararı için tıklayınız….

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber toplam 6312 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim