• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Tam Gün Yasası'ndan sonra kamudaki hekim sayısı azalmadı, arttı

Tam Gün Yasası'ndan sonra kamudaki hekim sayısı azalmadı, arttı
Sağlık Bakanı Akdağ: Tam Gün Yasası'ndan sonra kamudaki hekim sayısı azalmadı, arttı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası ile birlikte kamuda çalışan hekim sayısının arttığını belirterek, "Sağlık ...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası ile birlikte kamuda çalışan hekim sayısının arttığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nda çalışan uzman doktorlardan muayenehanesi olanlar yalnızca yüzde 8." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erken Çocukluk Gelişimi Konferansı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Akdağ'a, Tam Gün Yasası'ndan sonra 2 bin civarında doktorun istifa ettiğine dair haberlerde hatırlatıldı. Sürekli olarak kamudan ayrılan ve kamuya gelen doktorlar bulunduğuna dikkat çeken Akdağ, "Bu bir süreç. Şunu söyleyebilirim, Tam Gün Yasası ile Sağlık Bakanlığı'nda kamuda çalışan doktorların sayısı azalmadı, arttı." diye konuştu. Bundan sonra da bu sayının artamaya devam edeceğine inandığını kaydeden Akdağ, Tam Gün ile doktorlara büyük avantaj getirildiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın bazı maddeleri iptal ederek, meseleyi biraz karışıklığa itelediğini söyleyen Akdağ, "Ancak doktorlarımız tam gün çalışma hususundaki kararlılıklarını artırarak devam ettiriyorlar. Yasadan önce tam gün çalışan uzman sayısı Sağlık Bakanlığı'nda yüzde 88 idi. Bugün yüzde 92'ye ulaştı. Yani Sağlık Bakanlığı'nda çalışan uzman doktorlardan muayenehanesi olanlar yalnızca yüzde 8." diye konuştu.

"ÇOCUKLUK ÇAĞI KIZAMIĞI 3 YILDIR GÖRMÜYORUZ"

Bakan Akdağ, başka bir soru üzerine Türkiye'nin son 3 yıldır yerli kızamık virüsü ile hiç hastalık görülmeyen ülke konumuna yükseldiğini söyledi.

Türkiye de artık çocuklarda kızamık görülmediğini belirten Akdağ, "Bazen yabancı bir ülkeden getirilen virüsün daha yüksek yaşlarda birine bulaşması ile yılda 2-3 vaka ile karşılaştığımız oluyor. Ama artık çocukluk çağı kızamığını son 3 yıldır görmüyoruz." şeklinde konuştu.

Bunun yüksek aşılama oranları ile başarıldığını aktaran Akdağ, şöyle devam etti: "Türkiye'de yüzde 96'nın üzerinde yüksek aşılama oranlarımız var. Her bölgede aşılama oranları yüksek. Maalesef bizden önceki dönemlerde kızamık aşısı itibariyle hatta diğer aşılar itibariyle yüzde 50'nin altına oranın düştüğü bölgeler vardı. Biliyorsunuz kızamık geçiren çocuklarda SSPE diye bir hastalık var. Artık kızamık olmadığı için bu hastalığı da çocuklarımızda yaygın bir şekilde görmüyoruz."

YEŞİL KARTLILARA DOLGU VE KANAL MÜJDESİ

Akdağ, bir gazetecinin "Yeşil kartlılarda diş tedavisi ile ilgili bakanlığın çalışmasından bahseder misiniz?" şeklindeki sözleri üzerine, yeşil kartla vatandaşların Türkiye'de her türlü sağlık hizmetinden rahat bir biçimde yararlanabildiğinin altını çizdi.

Mevzuattaki bir eksiklik nedeniyle dolgu ve kanal tedavileri konusunda bazı sıkıntılar bulunduğunu dile getiren Akdağ, "Maliye Bakanlığı ile görüşerek yeni bir düzenleme yaptık. Hiçbir sorun kalmadı. Yeşili kartlı vatandaşlarımız bütün ağız diş salığı hizmetlerini aldıkları gibi dolgu ve kanal tedavilerini de bundan böyle rahatlıkla sağlık kuruluşlarından alabilecekler." dedi.

"SÖZLEŞMELİ PERSONELİN DURUMUNU GERİYE GÖTÜRECEK BİR DÜZENLEME YAPMAYIZ"

"Sözleşmeli personelin tek tip hale gelmesi gibi bir çalışma var mı?" sorusuna Bakan Akdağ, sözleşmeli personelin durumunu geriye götürecek hiçbir düzenleme yapılmayacağı yönünde cevap verdi.

Sözleşmeli personelin 'özlük haklarını birbirine yaklaştırmak, tek bir çatı altına toplamak için bir çalışma' yaptıklarını ifade eden Akdağ, "Henüz tamamlanmış değil. Hem Maliye hem de ilgili bakanlıklar da görüşmemiz gerekecek. Bir niyet beyanı olarak böyle bir çalışmaya başladık.Sözleşmelilerin haklarını geriye götüren değil, aksine bazı alanlarda daha da ileriye götüren bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

haberalemi.net

Bu haber toplam 3300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim