• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

‘Tam gün’e tam gün protesto!

‘Tam gün’e tam gün protesto!
Doktorlar, tam gün yasa tasarısıyla ilgili seslerini yükseltti

TTB Genel Başkanı Gençay Gürsoy, Sağlık Bakanlığı’nın tüm kurul ve komisyonlarından çekilebileceklerini söyledi. Doktorlar tasarı görüşülürken TBMM’ye kadar yürüdü.

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Gençay Gürsoy, Tam Gün Yasa Tasarısı’na karşı izleyecekleri tavırla ilgili değerlendirme yaptıklarını, Sağlık Bakanlığı’nın kurul ve komisyonlarından bütünüyle çekilme konusunda karar alma aşamasında olduklarını söyledi. TBMM gündemindeki Tam Gün Yasa Tasarısı ile ilgili TTB ve tıp uzmanlık derneklerinin yetkilileri, Hacettepe Üniversitesi’nde bir araya gelerek, değerlendirme yaptılar. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürsoy, hekimlik mesleği ve Türkiye’nin sağlık sorunları ile ilgili önemli bir tasarının TBMM’de görüşüldüğünü hatırlatarak, “İş işten geçmeden” bu konuda kamuoyunu aydınlatmak istediklerini söyledi.

Hiçe sayıyorlar

Tam Gün Yasası Tasarısı’nın sağlıkta dönüşüm programının önemli ayaklarından birisi olduğuna işaret eden Gürsoy, bu yasanın ardından kamu hastanelerinin birleştirilmesine yönelik düzenlemenin de gündeme geleceğini savundu. Tasarının kendileriyle mutabakat sağlanmadan çıkarılmak istendiğini ifade eden Gürsoy, “Bize rağmen çıkarılan bu yasaya karşıyız” dedi. Başbakan Erdoğan’ın tasarıya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Gürsoy, hekimlerin alacağı ifade edilen ücretlerin ve diğer farkların gerçekle ilgisinin olmadığını söyledi. Gürsoy, TTB olarak tam gün çalışmadan yana olduklarını, ancak tasarıda hekimlerin çok uzun süre çalışmaya zorlandığını ve bu nedenle sağlık hizmetlerinde sorunlar yaşatacağını söyledi.

Her yerden çekiliriz

Gençay Gürsoy tasarıya karşı tavırla ilgili değerlendirme toplantısında aldıkları kararı açıklarken, “Sağlık Bakanlığının kurul ve komisyonlarında yer almama konusunu gündeme getiriyoruz. Bu kurul ve komisyonlardan çekilme konusunda karar alma aşamasındayız” dedi. Gürsoy, hekimlerin fazla mesaiye zorladığını, oysa bir hekimin hastalarına yeterli zaman ayırması gerektiğini söyledi. TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu da 1000 dolayında hekimin muayenehanesi olduğunu belirtti. Kamuoyuna açıklandığı gibi hekimlerin 17 bin TL maaş almalarının imkansız olduğunu ileri süren Bilaloğlu, tasarının yasalaşması halinde bir uzman hekimin bin 400-bin 600 TL maaş alacağını, bunun üzerine de sabit döner sermaye ücreti ekleneceğini anlattı. Bir hekimin 17 bin TL alabilmesi için günde 20 saat çalışması gerektiğini ifade eden Bilaloğlu, bunun da imkansız olduğunu savundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2225 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim