• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Tam Gün'le ilgili kafa karıştıran açıklama

Tam Gün'le ilgili kafa karıştıran açıklama
Sağlık Bakanı Akdağ'dan, Tam Gün'le ilgili kafa karıştıran bir açıklama geldi. Akdağ, hem mahkeme kararlarını uygulayacaklarını hem de muayenehane çilesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ'dan, Tam Gün'le ilgili kafa karıştıran bir açıklama geldi. Ahdağ, hem mahkeme kararlarını uygulayacaklarını hem de muayenehane çilesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Uzundere Çarşı Camisi bahçesinde vatandaşlara hitap etti.

Akdağ, Türkiye'de üniversite hastanelerinde veya bazı yerlerde az sayıda da olsa muayenehane işinin devam ettiğini anımsatarak, ''...ben kanunu yaptım, Sayın Kılıçdaroğlu, koşa koşa Anayasa Mahkemesi'ne gitti, koşa koşa Danıştay'a gitti. Danıştay 24 saat içinde karar verdi. Dediler ki 'yok muayenehanesi açık olanların muayenehanesi açık olacak'.

Şimdi ben size soruyorum, buna kim karar verdi, Meclis'in yaptığı konununu kim bozdu? CHP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi ve Danıştay bozdu. Ne kadar bozdu, onu bile bilmiyoruz. Daha gerekçesini yazdıkları yok.
 

Gerçi açık söyleyeyim, mahkemelerin verdiği bir kararı biz uygulayacağız, uygularız ama hiç kimse zannetmesin bu memlekette, bu muayenehane çilesine müsaade edeceğiz, etmeyeceğiz'' dedi.

MİNİ REFERANDUM
Sağlık Bakanı Akdağ, halka hitap ettiği yerde bulunan vatandaşlar arasında bir 'mini referandum' yaptı.

Vatandaşlara ''Devlette çalışan, devletin üniversitesinde çalışan bir doktorun aynı zamanda bir muayenehanesi olsun mu, olmasın mı?'' diye soran Akdağ, ''olmasın'' yanıtını aldı.

Akdağ, ''...Nasıl olur da Danıştay, Hükümetin yerine geçerek, yerindelik kararı verir? Kamuya neyin yararlı olacağına nasıl karar verir? Biz eğer hukuksuz bir şey yaparsak bunu düzeltirler'' diye konuştu.

KAYSERİLİ USTANIN OĞLU
Bütün meselenin ''kendilerini imtiyazlı zannedenlerin, rahatsızlık duymaları'' olduğuna işaret eden Bakan Akdağ, "...Onlara göre mu memlekete Kayserili bir ustanın oğlu Cumhurbaşkanı olamazdı ama oldu, bal gibi oldu. Elbette olacak. 12 Eylül'de mutlaka vicdanımızın sesini dinleyeceğiz. Neden 'evet' diyoruz.

Vicdanımız bunun sebeplerini bize söyleyecek. Biz yarın 'insanlar fişlenmesin' diye buna 'evet' diyoruz. Biz, YAŞ kararıyla askerlikten atılan birisi, HSYK kararıyla hakimlikten, savcılıktan atılan bir savcı mahkemeye gitsin diye buna 'evet' diyoruz'' dedi.

"BAKAN OLUNCA FİŞLERİ BULDUM"
Geçmişte askeri personelin Yüksek Askeri Şura kararlarıyla zaman zaman askeriyeden uzaklaştırdıklarını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''Peki askeriyeden beni attınız, ben mahkemeye gitmeyeyim mi, hakkımı aramayayım mı? Bugünkü Anayasa'ya göre arayamazsın. Şimdi biz 12 Eylül'de bu değişikliği yaptığımız zaman haksız yere bir kişi eğer atılmışsa, mahkemeye gidip hakkını arayacak. Biz buna hep beraber ne diyeceğiz, 'evet' diyeceğiz.

Değerli hemşehrilerim, bu milletin evladını fişlediler. Allah'a şükürler olsun 8 senedir yüzünüzü kara çıkarmadık. Bugün sağlıkta olan işleri tüm dünya alkışlıyor. Peki ne suçumuz vardı da 28 Şubatlarda bizi de fişlediler. Bakın ben bakan olduktan sonra o fişleri buldum, çıkardım biliyor musunuz? Bizi de fişlemişler. Bizim ne suçumuz vardı ki Tekman'daki, Tortum'daki çocuklarımızı tedavi etmekten başka. Şimdi biz bu anlayışı değiştiriyoruz. Bu milletin evladını bir daha kimse fişleyemeyecek'' ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4696 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim