• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tam günün götürdükleri

Tam günün götürdükleri
TTB Merkez Konseyi, “Mesai Dışı Poliklinik Uygulaması” genelgesinin hasta ve hekim güvenliğini tehdit ettiğini dikkat çekerek,

performansa dayalı çalışma sisteminin toplumun sağlığını bozacağını kaydetti. Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi yaptığı basın toplantısıyla 28 Ocak 2010 tarihinde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan “Mesai Dışı Poliklinik Uygulaması” konulu genelgeyi değerlendirdi. TTB’de gerçekleştirilen basın toplantısında Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu konuştu. Bilaloğlu genelgenin sağlık çalışanları ve Hekimlere mesai harici ve genel, resmi tatil günlerinde yoğun bir çalışmayı dayattığını söyledi. Acil müdahale gerektirmeyen hasta sayısındaki artış, bu durumun acil servislerde gereksiz yoğunluğa sebep olması gibi gerekçelerle yayınlanan genelgenin sorunlara çözümden uzak olduğunu belirten Bilaloğlu, bu uygulamanın esasta katkı ve katılım payının ortaya çıkardığı hastanın mesai saati dışında, ücret ödememek için acil servislere akın etmesinin sonucu olduğunu söyledi.
 

İZMİR’DE TAMGÜN BİLGİLENDİRMESİ
Tam Gün Yasası hakkında İzmir Eşrefpaşa Belediye Hastanesi personelini bilgilendiren SES İzmir Şube Başkanı Ergun Demir ve İzmir Tabip Odası eski Başkanı Dr. Zeki Gül, yasanın doktorların alacağı iddia edilen paraya sıkıştırıldığını, hükümetin asıl amacın sağlık hizmetini tamamen paralı hale getirmek olduğunu ifade ettiler. Eşrefpaşa Belediye Hastanesindeki sağlık çalışanlarına yasa hakkında bilgi veren SES İzmir Şube Başkanı Ergun Demir, yasanın adını dahi tam gün yasası olmadığını asıl adının “üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun” olduğunu söyleyerek dil üzerinde yapılan oynamalarla halkın ve sağlıkçıların yanıltılmaya çalışıldığını ifade etti.
 

SAĞLIK HAKKI PARALI HALE GELECEK
Dr. Zeki Gül ise, bir taraftan piyasacı bir anlayış, bir taraftan da ulvi bir görev yapıyor olmanın ruh haliyle hakkını en az arayan kamu çalışanlarının sağlıkçılar olduğunu ifade etti.
Tam gün çalışmayı savunduklarını fakat adı tam gün olan yasanın sağlıkçıların özlük haklarını tamamen elinden almaya yönelik olduğunu ifade eden Dr. Zeki Gül, “biz özlük haklarımızın elimizden alınmasına ve sağlık hakkının tamamen paralı hale getirilmesine karşı çıkıyoruz. Başbakanın söylediği gibi hiç bir doktor 17 bin TL maaş almayacak, bunun yarısını bile almak için 24 saat çalışmamız gerekiyor” dedi.

birgun.net

Bu haber toplam 2640 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim