• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Tanju Çolak'ın kellik ilacı toplatıldı

Tanju Çolak'ın kellik ilacı toplatıldı
Eski futbolcu Tanju Çolak'ın, "Altı seansta saçlarıma kavuştum" diyerek tanıttığı bitkisel yağın reklamları durduruldu. Tüketicinin yanıltıldığı gerekçesiyle ürünün toplatılmasına karar verildi.

Türk futbolunun unutulmaz yıldızı Avrupa gol kralı Tanju Çolak'ın, "Altı seansta saçlarıma kavuştum. Yıllar önce duymuştum ama denememiştim" kullandığını duyurduğu Natura Derm Çam Yağı'nın reklamlarının durdurulmasına karar verildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), reklamların hem şirketin hem de yayındaki internet sitelerinden kaldırılmasına karar verdi. TİTCK, il sağlık müdürlüklerine de yazı yazarak, söz konusu bitkisel yağın görüldüğü yerde toplatılması, denetimler yapılarak el konulmasını istedi.

Ürünü pazarlayan şirketin internet sitesinde pop müzik sanatçısı Demet Akalın'ın da, "Saçlarımın canlılığını Natura Derm Çam Yağı'na borçluyum diye" açıklaması dikkat çekmişti. Yüzlerce internet sitesi, radyo ve yerel televizyonlarda yayınlanan ve Tanju Çolak'ın tanıtımlarıyla dikkat çeken, İksir Kozmetik Ürünleri Gıda Reklam şirketinin çıkardığı Natura Derm Çam Yağı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikâyet yağdı.

Şikâyetleri değerlendiren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, "Kozmetik ürünlerin kozmetik tanımı dışında tedavi edici ibareler ile piyasaya arz edilemeyeceği ve tüketicilerin yanıltıldığına" hükmetti. TİTCK yetkilileri, "Ürün tanıtımında, ürünün alopesi (kellik) adlı hastalık tedavisinde kullanıldığı imajının yaratıldığı ve bu durumun Kozmetik Yönetmeliği'ne uygun olmadığı kararına varılmıştır" dedi.

REKLAMDA DENİZLİ DE VAR

Çolak, Galatasaray'ın 1988'de oynadığı İsviçre'nin Neuchatel Xamax maçı için yurt dışına gittiklerinde eski Teknik Direktör Mustafa Denizli ile ilaç bitkisel ilaç kullandıklarına dikkat çeken ürün tanıtım videosunda şunları söylüyor: "Herkesin bildiği gibi en büyük sorunum saçlarımın dökülmesidir. Kullanmadığım ürün kalmadı. Avrupa, ABD hatta Çin'den bile getirttim. Sevgili Mustafa Denizli ile beraber kullandık ama sonuç alamadık. Yıllar önce Neuchatel maçı için İsviçre'ye gittiğimde bir doktor yabancı bir doktor bana çam yağını önerdi. Önemsemedim, ciddiye almadım ve kullanmadım. Bir dost muhabbetinde bir doktor arkadaşım Naturaderm çam yağını kullanmamı önerdi. Denedim, üç aydır kullanıyorum. Sonuçlarından memnunum. Saçlarım dökülmüyor, eskisinden daha gür. Herkese de öneriyorum..."

"ZARARLIYSA YASAKLANSIN"


Telefonla ulaştığımız Tanju Çolak "Saçlarıma daha iyi bakım yapmak ve saç köklerini sağlamlaştırıp kalınlaştırsın diye kullanıyordum. Tanıtımını ve reklamlarını yaparken bu yağı üreten firmanın sahibinin Sağlık Bakanlığı'ndan ve diğer resmi kurumlardan izin alıp almadığını bilmiyorum" diye konuştu.

Bakım yağının yasaklandığını bizden öğrendiğini dile getiren Çolak "İnsanların sağlığına zararlıysa yakaslanmasına memnun oldum. Ben bu yağı bakım için kullanıyordum ve saçlarıma iyi geldi. Hiçbir zaman tanıtım reklamlarında saç çıkarıyor diye bir ifade kullanmadım" diye konuştu. Naturederm reklamlarında ürünü kullandığı iddia edilen Demet Akalın ise avukatı aracılığıyla isminin ve resminin firma tarafından izinsiz kullanıldığına dair dava açtığını belirtti.

ERHAN ÖZTÜRK/Sabah

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim