• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Tansiyonu ilaçsız düzenleyen cihaz sağlık otoritelerince onaylandı

Tansiyonu ilaçsız düzenleyen cihaz sağlık otoritelerince onaylandı
Dünyanın en saygın 14 farklı hastanesinde binlerce veri üzerinde yapılan klinik test çalışmalarında, Jintong Elektrostatik sinir uyarıcı tıbbi cihazın yüksek ve düşük tansiyonu dengelemede şaşırtıcı bir şekilde başarılı olduğu kanıtlandı.

İçinde yaşadığımız yüzyılın en önemli hastalıklarından biri olan tansiyon ve tansiyon hastaları için güzel gelişmeler var. Dünyanın en saygın 14 farklı hastanesinde binlerce veri üzerinde yapılan klinik test çalışmalarında, Jintong Elektrostatik sinir uyarıcı tıbbi cihazın yüksek ve düşük tansiyonu dengelemede şaşırtıcı bir şekilde başarılı olduğu kanıtlandı.

Yapılan bilimsel test çalışmaları, aralarında ABD, Avustralya, Japonya, Türkiye gibi ülkelerin de bulunduğu birçok ülkenin sağlık bakanlıklarıyla paylaşıldı. Avrupa Birliği tam kalite güvence sistemi EEC tıbbi cihaz belgesini almaya hak kazanan elektro-statik sinir uyarıcı tıbbi cihaz, bilekteki median siniri üzerinde bulunan p6 akupunktur noktasını etkili bir şekilde uyarıyor ve vücudun ilgili yerlerine uyarı sinyalleri göndererek kısa sürede yüksek veya düşük kan basıncını dengeliyor. Tıbbi cihaz 10 yıl izlemeye alındıktan sonra Türkiye’de Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihazlar yönetmeliğine uygun olarak belgelendirilip tansiyon hastalarının kullanımına sunuldu. Cihazın en önemli özelliği, ilaç içermemesi ve vücuda hiçbir maddenin enjekte edilmemesi. Cihaz, her yaştaki hastanın kolayca kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Sol bileğe takılarak, sabah ve akşam yarımşar saat kullanılıyor.

“CİHAZ TANSİYON MERKEZİNİN DOĞRU ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR”

Tansiyon hastalığı ve tedavisi hakkında görüşlerine başvurduğumuz Doç. Dr. Nuri Haksever, hipertansiyon hastalığının çeşitli nedenlerle insan hayatını tehdit eden ve ölümcül olaylara kadar varabilen bir hastalık olduğunu söyledi. Haksever, ‘’ Tansiyon hastalığı başlangıçta, tansiyon değerlerinin 12/8 üzerine çıkmasıyla, doktorun ilaç verdiği bir hastalıktı. Ama verilen ilaç hastalığı tedavi etmediği, sadece tansiyonu normal değere düşüren bir araç olduğu için etkili olmuyordu. İnsanların beyninde şöyle bir şey kazınmıştı; ‘tansiyon hastalığı iyileşmez, hayat boyu ilaç kullanılmalı ve alınan ilaçların dozajı sürekli artırılmadır.’ Bu düşünce doğruydu. Bilim adamları binlerce yıldır uygulanan akupunktur noktalarının tansiyon için kullanılabilmesini araştırdı. Yıllarca süren klinik deneyler ve testler sonucunda, akupunktur noktaları kullanılarak tansiyonun dengelenebileceği kanıtlandı ve bu cihaz hayatımıza girdi. Migren, kulak çınlaması, tansiyon düşüklüğü ve tansiyon hastalığı olma potansiyeli olan kişilerde de kullanım için etkili bir cihaz olarak hayatımıza girdi. Toplum tarafından bilinen şey bir ilaç ya tansiyonu yükseltir ya da düşürür ama bu cihaz tansiyon merkezinin doğru çalışmasını sağlıyor’’ dedi.

“YAN ETKİSİ YOK VE TANSİYONU TAM KONTROL EDİYOR”

Jintong’un yüksek tansiyon ve düşük tansiyonu dengeleyen bir cihaz olduğunu söyleyen Doç. Dr Nuri Haksever, sabah ve akşam yarım saat kullanıldığı sürece tansiyonu normale getirdiğini belirtti. İnsan vücuduna giren bir madde olmadığı için yan etkisinin de olmadığını vurgulayan Haksever, ‘’Yapılan klinik deneyler ve çalışmalar sonucunda bir yan etkisi veya zararları olmadığı tespit edilmiştir. Cihazın kullanımı son derece basit, zararı yok. Tansiyon ilacını kullanmayı kesmeden, sabah akşam yarım saat kullanıldığı sürece etkisi hissedilecektir. Uykuları düzene girecektir belki farkına varılmayan baş ağrıları, migren, kulak çınlamaları gibi şikayetlerin de rahatladığı hissedilecektir’’ şeklinde konuştu. Tansiyonu normal olan kişilerin de Jintong’u kullanarak, tansiyon hastalığının gelişmesini kontrol altına alabileceğini söyleyen Doç. Dr. Nuri Haksever, ‘’Nedeni bilinmeyen birçok tansiyon biçiminde de sadece bu cihazı kullanarak bile tansiyon normale döner ve tekrar yükselmeme olasılığı da çok yüksektir. Ani olaylarda tek kullanımda tansiyonu düşürme vakaları görülmüştür. Birçok hastada bu etkiyi gözlemledik ama genel olarak cihazın etkisinin tam olarak ortaya çıkması maksimum üç hafta” diye konuştu.

Haksever, şöyle devam etti: “Birçok insan tansiyon hastalığını kabul etmiyor ya da tansiyon hastası olduğunun farkında değil. Tansiyon hastası olanlar da yeteri kadar tedavi edilmiyor. 2013 yılında açıklanan rakamlarla tansiyon ve yüksek tansiyona bağlı damar problemlerinin en önde gelen ölüm nedenleri arasında olduğu gösterildi. Dolayısıyla tansiyon hastalığı mutlaka tedavi edilmesi gereken ön planda bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor.”

JİNTONG TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULDU

Yapılan klinik test çalışmalarında tansiyonun düzenlenmesinin yanında migren, baş ağrısı, baş dönmesi, düzensiz kalp atışı, kulak çınlaması semptomlarında açık bir şekilde fayda sağladığı tespit edilen tıbbi cihaz, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihazlar mevzuatına uygun olarak belgelendirilip gerekli bildirimler yapılarak tansiyon hastalarının kullanımına sunuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12380 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim