• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tasarının 11, 13 ve 14. maddelerinde değişiklik

Tasarının 11, 13 ve 14. maddelerinde değişiklik
Tasarının 11, 13 ve 14. maddelerinde AK Parti'nin kabul edilen önerileriyle değişiklik yapıldı

TBMM Genel Kurulu'nda "Torba kanun" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Tasarının 11, 13 ve 14. maddelerinde AK Parti'nin kabul edilen önergeleri ile değişiklik yapıldı.

Buna göre 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının 11. maddesine eklenen cümle ile alt işveren tarafından yürütülen işlerde çalışmakta olan mahalli idare personelinin, aynı mahalli idarelerin kendi birimleri veya bağlı kuruluşları arasında iş veya işyeri değişikliğine tabi tutulmak suretiyle, mahalli idarelerde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihaleleri çerçevesinde yürütülen işlerin İhale Kanunu'nda, 4857 sayılı İş Kanunu esas alınarak yapılan değişikliklere uygun yürütülecek.

Tasarının 13. maddesine yapılan düzenleme ile de işyerlerinin aynı yerde olup olmadığına bakılmaksızın; bir mahalli idarenin ya da bağlı kuruluşunun kendi birimleri arasında veya bir mahalli idare ile bağlı kuruluşları arasında veya aynı mahalli idarenin farklı bağlı kuruluşları arasında olmak kaydıyla mahalli idarelerde veya bağlı kuruluşlarında çalışan işçiler, ilgili mahalli idarenin en üst amirinin onayı alınarak, maddenin yayımlandığı tarihi izleyen 120 gün içinde kadroları veya geçici iş pozisyonlarıyla birlikte aynı veya benzeri iş ya da işyeri değişikliğine tabi tutulan işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal hakları ile kıdem tazminatları ve kıdeme bağlı diğer hususlarda 6360 sayılı kanunun geçici birinci maddesinin durumlarına uygun hükümleri uygulanacak.

Böylece alt işveren tarafından yürütülen işlerde çalışmakta olan mahalli idare personelinin aynı mahalli idarelerin kendi birimleri veya bağlı kuruluşları arasında iş veya işyeri değişikliğine tabi tutmak suretiyle, mahalli idarelerde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihaleleri çerçevesinde yürütülen işlerin 4734 sayılı İhale Kanununda 4857 sayılı İş Kanunu esas alınarak yapılan değişikliklere uygun şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Tasarının 14. maddesine kabul edilen önerge ile 22 Eylül 2012 tarihinden önce İhale Kanununa göre ihalesi yapılan ihale dokümanında fiyat farkı hesaplanabilmesine ilişkin hüküm bulunan yapım işleri ihalelerinde, yaklaşık maliyetin yarısından fazlasını akaryakıt giderlerinin oluşturduğu ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle fesih veya tasfiye edilmeksizin geçici kabulü yapılmış işler ile devam eden işlerin 22 Eylül 2012 tarihinden sonra gerçekleştirilen kısımlarında kullanılan akaryakıta ilişkin özel tüketim vergisinde gerçekleşen artış nedeniyle fiyat farkı hesaplamasında 31 Ağustos 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı hükümleri uygulanacak.

Tasarının 16. maddesinin oylanmasında CHP'nin istemiyle toplantı yeter sayısı bulunamayınca Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime 1 saat ara verdi. Yakut, aranın ardından yapılan iki yoklamada da toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu haber toplam 2567 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim