• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Taşeron Sağlık Çalışanlarının İsyanı

Taşeron Sağlık Çalışanlarının İsyanı
Sağlık Bakanlığı´na bağlı Hastanelerde görev yapan Taşeron işçiler her geçen gün enkazların altına itilmekte, bu enkazlardan kurtulmak ve bir an önce özlük haklarına her devlet memuru gibi kavuşmak istiyor.

Sağlık Bakanlığı´na bağlı Hastanelerde görev yapan Taşeron işçiler olarak her geçen gün enkazların altına itilmekteyiz, bu enkazlardan kurtulmak ve bir an önce özlük haklarımıza her devlet memuru gibi kavuşmak arzusundayız. Bu nedenle, ikinci ve üçüncü sınıf insan muamelesi görmek, köle yerine konarak çalışmak istemiyoruz.
Her sene sonunda yeni bir sözleşme yapılarak, iş güvencemizin olmayışı suratımıza çarpılıyor, sanki satılık gibi her sene ihale ile bedelimiz belirleniyor, bizler artık iş güvencesi istiyoruz, geleceğe kaygıyla ve korkuyla değil, güvenle, ümitle ve neşeyle bakmak istiyoruz.


Sağlık Bakanlığına Ait Hastanelerde görev yapan taşeron işçileri olarak her geçen gün sıkıntılarımız artıyor ‘’maaşlarımız azalıyor’’. Artık bizlere üvey evlat muamelesi yapılmasını istemiyoruz. Bir an önce iş güvencesine ve kadrolular gibi ‘’özlük haklarımıza’’ sahip olmak istiyoruz.


Her yıl yenilenen sözleşme ile girdi çıktı yapılarak tazminat haklarımız elimizden alınmakta, Kanuni hakkımız olan yol parası yıllık sözleşmeden kaldırılarak maaşlarımız düşürülmekte, İzin haklarımız elimizden alınmakta, Meslek hastalığı riskine karşı herhangi bir sosyal güvencemiz bulunmamakta, Her türlü hastalık riski taşıdığımız hastanelerde en basit koruyucu aşılarımız bile yapılmamakta, Her yıl yapılan girdi çıktılar neticesinde iş garantimiz bulunmamakta ve her an işten çıkarılma korkusu taşımaktayız, Maddi olarak sıkıntı çeken taşeron personeli sürekli stres altında çalışmakta ve buna bağlı olarak işine kendini tam anlamıyla verememekte ve verimli bir çalışma yapamamaktadır, Acilde çalışan taşeron firma elemanları herhangi bir acil farkından yararlanamamakta, Taşeron işçiler Hastanelerin döner sermayelerinden ve bankaların verdiği promosyonlardan mahrum bırakılmakta, Kadrolu personel sürekli olarak taşeron şirket personelini haksız yere ezerek rencide etmektedir, Taşeron şirketlere ucuza verilen ihaleler sonucunda, maaşlarımız düşürülmektedir.
116 bin taşeron çalışanı olan Hastanelerde özelleştirmenin getirisi olan birçok haksızlığa uğramakta ve mağdur edilmekteyiz. İnsanları sınıf sınıf ayırarak, aynı iş yerinde aynı işi yapan kişiler yapan arasında statü ve ekonomik farklılık meydana getiren bu Taşeron sistemi adeta insanlarımızı sömürmeye ve kanını emmeye muktedir hale gelmiştir. Taşeron diye insanlara dayatılan ve insanların sırtından şirket patronlarına emeksiz kazanç sağlatan bu uygunsuz sistem, insanımızın kişiliğine, onuruna ve emeğine yapılan en büyük saygısızlıktır.


Devlet kamuda çalıştırdığı personeli arasında ayırımcılık yapmamalı, Hastaneleri ekonomik adaletle yönetmeli, çalıştırdığı bu insanlara sahip çıkmalı ve bu sistem bozukluğuna artık bir çözüm bulmalıdır. Sağlık Bakanlığı strateji geliştirme bşk´ nın yayınladığı 10194 no’lu son çıkan, Hizmet alımlarında çalıştırılacak işçi sayısının tespiti ve öngörülecek ücretler (2) ; Konulu Genelge de taşeron işçilere Asgari ücretin % 5 fazlası uygulamasına geçilmiştir. Bu genelgenin taşeron işçilerin ekonomik sıkıntılarına, merhem olmadığı açıkça görülmektedir.


Asgari ücret üzerinden maaş alan ve aynı iş yerinde aynı işi yaptığı memurlarla maaş bakımından 3 kat daha az maaş alarak ekonomik ezilmişliğe ve bunun sonucunda büyük haksızlığa uğramaktayız.


Yukarıda belirtilen sorunlarla karşı karşıya olan taşeron´un altında ezilip, her zaman göz ardı edilen ve haksız yere mağduriyete uğrayan bu çalışanların, sağlık bakanlığı’nın açacağı ´´kadrolara´´ yerleştirilerek bu haksızlığın sona erdirilmesi ve mağduriyetimizin giderilmesi hususundaki etki ve iyileştirme hususunda;
Gereğinin yapılmasını rica ederim.

TAŞERON SAĞLIK ÇALIŞANLARI

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=119415488096439
 

Bu haber toplam 5909 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim