• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Taşınır yılsonu işlemleri hakkında duyuru

Taşınır yılsonu işlemleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca Taşınır yılsonu işlemleri hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca Taşınır yılsonu işlemleri hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

 

Sayı: B.10.0.SGB..0.09.00-00/809.99      24.12.2012

Konu: Taşınır Yıl Sonu İşlemleri

 

………………………………..VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Bilindiği üzere; 8 Kasım 2012 tarihli ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Taşınır Yönetim Hesabının verilmesine ilişkin esas ve usuller yeniden belirlenmiştir.

 

Harcama yetkilileri tarafından Sayıştay Başkanlığına verilecek taşınır yönetim hesabının hazırlanması, Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetvellerinin konsolide edilmesi ile oluşturulan Bakanlığımız taşınır kesin hesabının zamanında ve düzgün hazırlanması için öncelikle aşağıda sıralanan hususlara ve adı geçen Yönetmeliğin diğer ilgili maddelerine göre işlem yapılması gerekmektedir.

 

(1) Bakanlığımıza bağlı İl Sağlık Müdürlükleri ve Merkez Harcama Birimlerimizin genel bütçe kaynaklı taşınırlarının giriş-çıkış işlemlerinin 31.12.2012 tarihine kadar tamamlanması, Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS)’nden alınan harcama birimi yönetim hesabı cetvelleri ile Kamu Hesapları Bilgi Sistemi (KBS)’nden alınan cetvellerin karşılaştırılarak muhasebe kayıtları ile uyumunun sağlanması, kayıtlar arasında uyumsuzluk olması halinde ise muhasebe birimleri ve Başkanlığımız ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

 

(2) Harcama yetkilileri, taşınır yönetim hesabının ilgili mercilere gönderilmesi sorumluluğunu taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi aracılığıyla yerine getirir. Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi, Yönetmeliğin 34/3(a) maddesinde sayılan yönetim hesabı cetvellerini düzenleyerek harcama yetkilisinin onayına sunacak ve düzenlenecek bu cetvelleri (Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli;Müze/Kütüphane Yönetim Hesabı Cetveli,Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli) harcama yetkilisinin kontrolüne müteakip muhasebe yetkilisine onaylatarak aynı Yönetmeliğin  34’üncü maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca hazırlanacak diğer ekleriyle (Yılsonuna ilişkin Sayım Tutanağı,Taşınır Sayım ve döküm Cetveli, Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı ve yıl sonu itibariyle en son düzenlenen Taşınır İşlem Fişinin sıra numarasını gösterir tutanak) birlikte birer nüshasını Sayıştay Başkanlığına gönderecektir.

 

(3) İl Sağlık Müdürlüklerimiz, Yönetmeliğin 7/2 maddesi gereğince “Taşınır Konsolide Görevlisi” belirleyeceklerdir. Taşınır konsolide görevlisi, kendilerine taşınır kayıt ve kontrol yetkilisince teslim edilen Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesap Cetvelini Şubat ayı sonuna kadar merkez taşınır konsolide görevlisi olan Başkanlığımıza gönderecektir. 

                                                                                                        

Merkez harcama birimlerimiz ise Sayıştay Başkanlığına göndermiş oldukları cetvellerin birer nüshasını Ocak ayı sonuna kadar Başkanlığımıza göndereceklerdir.

 

Ayrıca 2012 yılı Döner Sermaye Hesaplarına ait Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) verileri ile Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) verilerinin 31.12.2012 tarihi itibariyle karşılaştırılarak uyumlu hale getirilmesi ve en geç 30.01.2012 tarihine kadar Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

  

 

Yalçın ÖZMUTLU

Bakan a.

Daire Başkanı

 

DAĞITIM :

Gereği :

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüklerine)

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5363 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim