• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Taşıtların MKYS Ulaşım Araçları Ekranına Tanımlanması Hk.

Taşıtların MKYS Ulaşım Araçları Ekranına Tanımlanması Hk.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Taşıtların MKYS Ulaşım Araçları Ekranı'na tanımlanması hakkında duyuru yayımlandı.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri ve Bağlı Sağlık Tesisleri’nin 254-01 Karayolu Taşıtları Grubu hesap kodunda kayıtlı demirbaş araçlar ile hizmet amaçlı kiralanan araçların; kontrolünün sağlanması, gerekli takip ve analizlerin yapılabilmesi için Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS)’nde bulunan Ulaşım Araçları Ekranı’nda yeni düzenlemeler yapılarak kullanıma açılmıştır.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 36385208-949-5461.524      
Konu : Taşıtların MKYS Ulaşım Araçları
Ekranına Tanımlanması

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
GENEL SEKRETERLİĞİNE

Kurumumuz Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bağlı sağlık tesislerinin envanter (demirbaş) kayıtlarında bulunan araçlar ile hizmet amaçlı kiralanan araçların kontrolünün sağlanması, kullanım türlerine göre sınıflandırılması daha iyi kontrol, analiz ve ölçülebilir duruma gelmesi amacıyla taşıtların künye tasarımı çalışması tamamlanmıştır.

Bu konuda, Malzeme Kaynakları Yönetim Sisteminde (MKYS) "Ulaşım Araçları" ile "Demirbaş ve Hizmet Alımı" Ekranları bilgi girişine açılmış olup, söz konusu ekranlara Karayolu Taşıtlar Grubu 254-01 taşınır hesap kodunda bulunan demirbaş envanterindeki araçlar ile hizmet amaçlı kiralanan araçların; araç türü, marka model, motor hacmi, kilometre, yakıt türü, hizmet amacı, bulunduğu yer, hizmet alım ve garanti, trafiğe çıkış tarihi, muayene, sigorta yılı gibi bilgiler ve teknik özelliklerinin girişinin yapılması gerekmektedir.

Bu bağlamda, Genel Sekreterlik ve bağlı sağlık tesislerinin envanter (demirbaş) kayıtlarında bulunan araçlar ile hizmet amaçlı kiralanan araçların, özelliklerinin ruhsat bilgilerine uygun şekilde yazımız ekinde yer alan "MKYS Ulaşım Araçları" Kılavuzu’nda belirtilen talimatlar doğrultusunda girişleri yapılacaktır.

Bilindiği üzere hizmet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde yapılan hizmet alımı yolu ile taşıt edinilmekte veya taşıma hizmeti alınmaktadır. Taşıt edinme hizmet alımlarında ayrıca 4734 sayılı Kanununla birlikte 17.03.2006 tarihli ve 2006/10193 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller" de dikkate alınmaktadır.

Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bağlı sağlık tesislerinin hizmet alımı suretiyle üçüncü şahıslardan edinilen taşıt bilgilerinin de girilmesi amacıyla sistemde düzenlemeler yapılmıştır. Hizmet alımı yoluyla temin edilen araçlar "Taşıma Hizmet Alımı" ve "Taşıt Edinme Hizmet Alımı" olarak iki ayrı grupda değerlendirilecektir.

Taşıma Hizmet Alımı olarak; idarelerin emrinde devamlı kullanılan bir taşıt tahsisi yapılmayan, idarenin işini bitirdikten sonra aracın yüklenicinin diğer işlerinde kullanılan, sözleşmelerinde belirtildiği şekilde belirli zaman dilimlerinde veya belirlenen mesafelerde hasta veya eşya taşınması amacıyla yapılan taşıma hizmetleri anlaşılacaktır. (Örneğin; Diyaliz Hastalarını Taşıma Hizmetleri, Personel Servisi Hizmet Alımları gibi.)

Taşıt Edinme Hizmet Alımı olarak ise; Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller çerçevesinde şoförlü veya şoförsüz olarak yapılan, araçların idarelerin emrinde devamlı kullanılması amacıyla yapılan taşıt edinme hizmet alımları anlaşılacaktır.

Birlikler ve bağlı sağlık tesisleri yapmış oldukları hizmet alımına ilişkin sözleşme hükümlerine göre değerlendirme yaparak sadece "Taşıt Edinme Hizmet Alımı" kapsamında temin edilen taşıtlara ait verileri gireceklerdir. Taşıma hizmet alımları ile ilgili bilgiler girilmeyecektir.

 Tüm bu açıklamalar ışığında;

a) Veri girişleri Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi tarafından girilecektir. Envantere (demirbaşa) kayıtlı taşıtların veri girişlerinde Taşınır Kayıt Kontrol yetkililerine şoförler yardımcı olacaktır. Hizmet alım bilgilerinin veri girişlerinde ise satın alma birimlerinde çalışanlar yardımcı olacaktır.

b) Veri girişleri Birliklerde Mali Hizmetler Başkanlığı koordinasyonunda, sağlık tesislerinde ise İdari ve Mali Hizmetler Müdürlerinin koordinasyonunda yapılacaktır.

c) Kılavuzda yer alan hususlar dikkate alınarak veri girişleri yapılacaktır.

d) Hizmet alımı suretiyle edilen taşıtlara ait veri girişleri ihaleyi yapan ve sözleşmeyi imzalayan Genel Sekreterlik (İl Konsolide Yetkilisi) veya sağlık tesisince (Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi) yapılacaktır.

e) Birlikler ve bağlı sağlık tesislerince hizmet alımı suretiyle edinilen taşıtlara ait veri girişleri en geç 25.03.2015 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapılacaktır.

f) Birlikler ve bağlı sağlık tesislerinin envanterine (demirbaşına) kayıtlı taşıtlara ait veri girişleri ise 27.03.2015 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacaktır.

g) İhtiyaç duyulması halinde; Envantere (Demirbaşa) kayıtlı taşıtlar için 0312 705 13 30 nolu telefondan, hizmet alımı suretiyle edinilen taşıtlar için ise 0312 705 18 91 ile 0312 705 13 66 - 71 numaralı telefonlardan irtibat sağlanabilecektir.

Bilgilerinizi ve gereği ile konunun Birliğinize bağlı sağlık tesislerine duyurulmasını önemle rica ederim.

Dr. Turhan SULHAN
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

EK:
MKYS Ulaşım Araçları Kılavuzu (7 sayfa)

DAĞITIM
Gereği:
-89 Kamu Hastaneleri Birliğine

 


Taşıtların MKYS Ulaşım Araçları Ekranına Tanımlanması hakkında yazının aslı için tıklayınız

Ulaşım Araçlarının MKYS Ekranına Tanımlama Kılavuzu için tıklayınız
 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5850 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim