• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Tazminatı ödeyecekler

Tazminatı ödeyecekler
Tomografi yokluğu nedeniyle hayatını kaybeden Betül’ün ailesine tazminatı doktorlar ödeyecek.

Adapazarı’nda 4 yıl önce bisikletiyle antrenman yaparken otobüsün çarptığı 15 yaşındaki Betül Coşan tomografi yokluğu nedeniyle başka bir hastaneye sevk edilirken yolda ölmüştü. Betül’ün ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı 55 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Karar kesinleşirse tazminat doktorlardan tahsil edilecek

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde lisanslı bisiklet sporcusu 15 yaşındaki Betül Çoşar, Adapazarı Yeni yerleşim bölgesi bağlantı yolunda arkadaşlarıyla birlikte antrenman yaparken otobüsün çarpması sonucu yaralandı. Kazadan sonra hemen 1.5 kilometre uzaklıktaki Yenikent Devlet Hastanesi’ne götürülen Coşar, burada ilk tedavisi yapıldıktan sonra 20 kilometre uzaklıkta bulunan Adapazarı Toyota-sa Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak buradaki tomografi cihazının bozuk olması nedeniyle talihsiz kız yeniden ilk getirildiği Yenikent Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Ancak Betül Coşan, ambulans içerisinde hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Bunun üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Kazada yaşamını yitiren sporcu kızın ağabeyi Bülent Çoşan, Sakarya 1’inci İdare Mahkemesi’ne tazminat davası açtı.Davada savunma yapan Sağlık Bakanlığı, kazanın olduğu dönemde Sakarya genelinde trafik kazalarının Toyota-sa Hastanesine gönderildiği için kazazede kızın da bu hastaneye sevk edildiği yönünde savunma yaptı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de savunmasında, bisikletçilerin antrenörleri ile gerekli izin almadan antremana çıktığını belirterek, idarenin değil antrenörün ihmali olduğu yönünde görüş bildirdi.

Bakanlık itiraz ediyor

Geçen hafta içi karara çıkan davada mahkeme, kaza öncesi bisikletçi kızların antremana çıkmasında, kaza sonrasında da yaralanan bisikletçi kızın hastaneye kaldırılmasıyla ilgili geçen sürede Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığının ihmali olduğu gerekçesiyle Çoşan ailesine tazminat ödenmesine karar verdi. Sakarya 1’inci İdare mahkemesi, her iki idarenin ölen sporcunun annesi Hatice Coşan’a 15 bin 215 lira destekten yoksun kalma, 15 bin lira manevi, sporcunun ağabeyi Bülent Coşan’a da 15 bin lira manevi olmak üzere toplam 55 bin 215 lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı. 4 yıllık yasal faizle birlikte tazminat miktarının 80 bin lirayı bulduğu hesaplandı. Karara, tazminat cezasına çarptırılan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığının itiraz edeceği açıklandı. Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, bisikletçi kız Betül Çoşan’ın ölümüyle ilgili olarak açılan davada mahkeme kararının il Müdürlüğüne ulaştığını belirterek, “Karara Danıştay nezdinde itiraz edeceğiz” dedi. Bektaş tazminatın kesinleşmesi halinde de, ilgili hastanedeki doktorlardan tahsil edileceğini söyledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim