• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

TBMM Sağlık Komisyonu tasarının 8 maddesini kabul etti

TBMM Sağlık Komisyonu tasarının 8 maddesini kabul etti
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, 9 saatlik mesainin ardından, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair tasarının 8 maddesini kabu

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında toplanan komisyonda, Hükümeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu temsil etti. Tümü üzerindeki uzun tartışmaların ardından tasarının maddelerine geçildi. Toplamda 9 saat süren görüşmelerde, tasarının ilk 8 maddesi kabul edildi. CHP'nin maddeler üzerinde verdiği değişiklik önergeleri kabul edilmedi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin bugün saat 10.00'da grup başkanvekilliği seçimi olduğunu anımsatarak, tasarının görüşmelerine yarın devam edilmesini istedi. Bu sırada, Başkan Ünüvar ve bazı milletvekilleri, Özel'in CHP Grup Başkanvekiliğine aday olması ile ilgili espri yaptı. Tasarının kabul edilen 8 maddesine göre, denetime tabi olan gerçek ve tüzel kişiler, denetim için gerekli olan bilgi, belge, defter ve kayıtları vermek, ayniyatı göstermek ve incelenmesine yardımcı olmak zorunda olacak.

Tasarıyla, Kamu Hastaneleri Birlikleri'nde sözleşmeli statüde istihdam edilenlerin sözleşmelerinin kimler tarafından yapılacağı yeniden belirleniyor.

Buna göre, genel sekreter, başkan ve hastane yöneticisinin sözleşmeleri kurum başkanının teklifi üzerine bakan tarafından yapılacak. Başhekim, başhekim yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı, uzman personel ve büro görevlilerinin sözleşmeleri kurum başkanı tarafından yapılacak.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrosunda bulunanlardan sözleşmeli statüde istihdam edilenlerin sözleşmeli olarak çalıştıkları süreler, yükseköğretim kurumlarında geçmiş sayılacak.

Kamu Hastaneleri Birliklerinde sözleşmeli statüde istihdam edilen personelin iş sonu tazminatı, açıktan sözleşme imzalayanlara verilecek.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun ihtiyacı halinde, denetim hizmetlerini yürütmek üzere merkeze bağlı gruplar oluşturulabilecek.

-Nöbetler için yüzde 50 oranında fazla ödenecek-

Sağlık personeli, mesai saatleri dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek. Sağlık personelinin mesai saatleri dışında da hizmetine ihtiyaç duyulması halinde, sağlık kuruluşuna ulaşabilmeleri için alınacak tedbirler ve uyulacak kuralları Sağlık Bakanlığı belirleyecek.

Sağlık Bakanlığı'na yapılacak kayıt ve bildirimlerden de ücret alınacak.

Tasarıyla, Anayasa Mahkemesi'nce, Devlet Memurları Kanunu'nun iptal edilen maddesi yeniden düzenleniyor.

Buna göre, memurlar; mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamayacak. Gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamayacak.

Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri görevleri, özel kanunlarda belirtilen görevler ile kurumundan izin alınmak kaydıyla yapılan insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar bu yasaklamanın dışında olacak.

Sağlık çalışanlarına ödenen nöbet ücretleri yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için yüzde 50 oranında fazla ödenecek.

Tasarının görüşmelerine bugün devam edilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim