• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
Meclis, hem bütçe hem de önemli düzenlemeler için mesai yapacağı yeni bir haftaya giriyor.

Melda Çetiner

TBMM Genel Kurulu'nda önemli konular ele alınacak. TSK'nin; AB'nin, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'de icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında yurt dışına gönderilmesi için 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, Genel Kurul'da görüşülecek.

Genel Kurul'da, görüşmeleri yarım kalan İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasını öngören yasa tasarısına devam edilecek. Bu tasarının yasalaşmasının ardından cezaevlerinin dış güvenliği ile tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerinde yetkiyi 5 yıl içinde jandarmadan Adalet Bakanlığı bünyesindeki güvenlik görevlilerine geçmesini öngören yasa tasarısı ele alınacak.

AK Parti milletvekillerinin, şehir içi toplu ulaşım araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesine ilişkin yasa teklifinin de bu hafta yasalaşması bekleniyor.

Bütçe maratonu sürüyor

2015 yılı bütçe maratonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu hafta da sürecek.

Komisyon'da; yarın İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18 Kasım Salı günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 19 Kasım Çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve HSYK, 20 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bağlı kuruluşların, 21 Kasım Cuma günü ise Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖk ve 104 üniversitenin bütçeleri görüşülecek.

Komisyonlar

Meclis'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Soma Maden Kazası Araştırma Komisyonu, 18 Kasım Salı günü yapacağı toplantıda, taslak raporu değerlendirecek, ayrıca Ermenek'te meydana gelen kaza sonrasındaki kurtarma faaliyetleri, kazanın nedenleri ve ocak denetimleri hakkında ilgili kamu kurumlarından bilgi alacak.

AB Komisyonu, 19 Kasım Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nı görüşecek.

Dışişleri Komisyonu, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren bazı yasa tasarılarını, 19 Kasım Çarşamba günü ele alacak.

KİT Komisyonu, denetimlerini bu hafta da sürdürecek. Komisyon, 19 Kasım Çarşamba günü Emlak Bankası ve ÇAY-KUR, 20 Kasım Perşembe günü ise AOÇ ve TMO'nun 2011 ve 2012 yılı hesaplarını inceleyecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5423 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim