• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

TC kimlik no sorgulama (SGK - SSK hizmet dökümü sorgulama)

TC kimlik no sorgulama (SGK - SSK hizmet dökümü sorgulama)
TC kimlik no sorgulama nasıl yapılır? TC kimlik no öğren. TC kimlik no nedir? SGK sorgulama nasıl yapılır? SGK primi sorgulama. SSK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK primi nasıl öğrenilir? TC kimlik no ve SGK primi ve hizmet dökümü ile ilgili bilgilere hurr

TC kimlik no sorgulama nasıl yapılır? TC kimlik no öğren. TC kimlik no nedir? SGK sorgulama nasıl yapılır? SGK primi sorgulama. SSK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK primi nasıl öğrenilir? TC kimlik no ve SGK primi ve hizmet dökümü ile ilgili bilgilere E-DEVLET üzerinden ulaşabilirsiniz.

TC kimlik no sorgulama ve doğrulama işlemleri artık internet üzerinden yapılabiliyor. TC kimlik numaranızı bilmiyorsanız eğer bu işlem için kayıtlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.

Ancak TC kimlik numarası doğrulama ve nüfusa kayıt yeti ve kişi bilgisi ile TC kimlik no sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Yabancı kimlik no doğrulama, Doğum Yılı ve İkamet Tezkere No ile Yabancı Kimlik No Sorgulama ve Kişi Bilgileri ile Yabancı Kimlik No Sorgulama işlemlerini de online olarak yapabiliyorsunuz.

TC KİMLİK NO NEDİR?

T.C. Kimlik No, onbir haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından T.C. vatandaşlarına verilmiş tekil bir sayıdır.

YABANCI KİMLİK NO NEDİR ?

Yabancı Kimlik No, onbir haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye'de herhangi bir amaçla süreli olarak Yabancılara Ait İkamet Tezkeresi - İkamet İzni / Çalışma İzni almış olan yabancılara verilmiş tekil bir sayıdır.

TC KİMLİK NO SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ 

SSK VE SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SGK ve SSK ile ilgili işlemler de artık online olarak yapılabilmekte. SGK primlerini SGK hizmet dökümlerini online olarak görebiliyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurmu ile ilgili tüm işlemler için interneti kullanabilimektesiniz.

SGK hizmetlerinden yararlanmak için ihtiyacınız olan tek şey 11 haneli TC kimlik numarasına sahip olmak.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi iki yoldan yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi e-devlet üzerinden, diğeri ise E-SGM sayfası üzerinden şifresiz olarak yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için şifreye, mobil imzaya yada elektronik imzaya ihtiyacınız olacaktır. Bunlardan bir tanesi olması halinde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Peki bunları nasıl edineceksiniz? E-Devlet şifrenizi edinmek için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır.

PTT şubesine gittiğiniz de görevliye E-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ettiğiniz de görevli size 2 TL karşılığında şifrenizi verecektir. Şifreniz kapalı zarflar halinde olup tüm vatandaşların ki farklı olacak şekilde yapılmıştır. Şifrenizi unuttuğunuzda ikinci bir şifre alabilirsiniz. Fakat bu sefer ki işlem ücreti 4 TL olacaktır. E-Devlet sistemine girişin ikinci bir yolu ise mobil imzadır. Mobil imza ülkemiz operatörlerinin E-Devlet için sunduğu bir uygulamadır.

Avea, Turkcell gibi GSM operatörlerine giderek aylık belirli bir ücret karşılığında mobil imzanızı edinebilirsiniz. Diğer bir yol ise elektronik imzadır. Elektronik imza özel şirketlerin sunduğu bir uygulamadır. Elektronik imzanızı da belirli bir ücret karşılığında edinebilirsiniz. Bu üçünden bir tanesinin olması E-Devlet üzerinden işlem yapmanızı sağlayacaktır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

E-Devlet üzerinden SSK hizmet dökümü sorgulama yapabilmek için öncelikle E-Devlet şifrenizin ya da mobil imza veya elektronik imzanızın bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresini PTT şubelerinden 2 TL karşılığında, mobil imzanızı ülkemiz GSM operatörlerinden, elektronik imzanızı da elektronik imza hizmeti sağlayan özel şirketlerden edinebilirsiniz. Bunlardan üçünden bir tanesinin bulunması size E-Devlet üzerinden SSK hizmet dökümü sorgulama yapabilmenin kapısını açacaktır. E-Devlet üzerinden yapacağınız SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde primlerinizin ne kadar yattığını, ne zaman emekli olacağınızı, sigortaya ilk başlama tarihinizi bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini aşağıda vermiş olduğumuz maddeleri takip ederek yapabilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken yazının başında verdiğimiz SSK hizmet dökümü sorgulama linkine tıklayınız.

Açılan sayfada SSK hizmet dökümü sorgulama için sizden kimlik doğrulamanız istenecektir. SSK hizmet dökümü sorgulama için kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız.

Buradan SSK hizmet dökümü sorgulama için TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek kimliğinizi doğrulayınız. Aynı şekilde mobil imza veya elektronik imzanız ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

Son olarak sorgula butonuna tıklayınız. Açılan sayfadan SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

TC kimlik no sorgulama nasıl yapılır? TC kimlik no öğren. TC kimlik no nedir? SGK sorgulama nasıl yapılır? SGK primi sorgulama. SSK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK primi nasıl öğrenilir? TC kimlik no ve SGK primi ve hizmet dökümü ile ilgili bilgilere saglikaktuel.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11223 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim