• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

TDB Başkanı Yücel: Ağız ve diş sağlığı sorunları çığ gibi büyüyor

TDB Başkanı Yücel: Ağız ve diş sağlığı sorunları çığ gibi büyüyor
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, ağız-diş sağlığı sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, ağız-diş sağlığı sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Taner, "Çözüm için planlı programlı hareket edilmesi gerekir ama ne yazık ki, ülkemizin önüne koymuş olduğu ciddi bir planlama yok.” dedi.

Adana Diş Hekimleri Odası tarafından organize edilen ‘Çukurova Diş Hekimliği Günleri’ Hilton Oteli‘nde başladı. Etkinlikte konuşan TDB Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, diş hekimliğinin değiştiğini belirterek, bu değişimi iyi yönetmeleri gerektiğini kaydetti. Diş hekimi potansiyelinin toplumun ihtiyaçlarını giderecek şekilde kullanılmadığından yakınan Yücel, “Yıllardan beri uygulanan kamu ağırlıklı politikalar özel muayene ve kliniklerinde çalışan arkadaşlarımın çok ciddi sorunlar yaşamasına neden oluyor. Bu durum vatandaşın da bir taraftan ağız diş sağlığı hizmetlerine ulaşımında ciddi zorluklarla karşılaşmasına yol açıyor. Ayrıca hasta hakları bakımından kişinin hekimini özgürce seçmesini engellemesi bakımından da önem kazanıyor. Genel sağlıkta yaklaşık 36 milyon insanın öldüğü belli hastalıklar var. Bunlara bulaşıcı olmayan hastalıklar diyoruz. Diş hekiminin rolü ağız sağlığında artığı gibi aynı zaman da genel sağlığı büyük boyutlarıyla meydana getiren zararı önlemede de ortaya çıkıyor. Bu sebeplerle kendimizi genel sağlığa entegre etmek durumundayız.” diye konuştu.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman da diş ve dişetlerinde sorunları olan insanların sağlıklı olmadığını kaydetti. Hasan Yaman,”Çürük dişler ya da iltihaplı dişetleri vücudun çok çeşitli organlarında kalıcı hastalıklara sebep olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Diş çürüğünün direk kalbe etkisi artık tüm dünyada bilinmektedir. Erken tedavi edilen diş çürüğü hem bireyin sağlığını korumakta hem de sosyal güvenlik kurumlarının masraflarını azaltmaktadır. 20 yıl önce de halkımızın yüzde 80’ininden fazlasının diş ve dişetlerinde sorun vardı. Bugün bu oran yine aynı seviyededir. Korkarız ki, gelecek 20 yılda yine bu değerleri aşağı çekmemiz mümkün olmayacak.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından katkı ve katılımından dolayı Prof. Dr. Taner Yücel’e Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer plaket verdi. Katılımcı firmaların kurduğu stant açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra program bilimsel toplantılarla devam etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3826 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim