• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

TDB ve Dişhekimleri Odalarının Disiplin Yönetmeliğinde Neler Değişti?

TDB ve Dişhekimleri Odalarının Disiplin Yönetmeliğinde Neler Değişti?
Türk Dişhekimleri Birliği 14. Genel Kurulunda alınan karar ile Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odalarının Disiplin Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, 22 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak ...

Türk Dişhekimleri Birliği 14. Genel Kurulunda alınan karar ile Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odalarının Disiplin Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, 22 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikteki değişikliklerle para cezasının tanımından “asgari” ibaresi kaldırılarak, 3224 sayılı Türk Dişhekimleri Birliği Yasasında ücret tarifesinin niteliğine ilişkin değişiklikle uyum sağlandı. Diğer yandan,  ücret tarifesinin en az ücreti belirten niteliğinin ortadan kaldırılmasıyla tarife altında ücret almak değil ancak muayene ve tedavi ücreti üzerinden reklam yahut propaganda yapılması para cezasını gerektiren eylemler arasında sayıldı.

Dişhekimlerinin birden fazla özel sağlık kuruluşunda çalışmaları, 3224 sayılı Yasa’nın 42. maddesi uyarınca, ancak ilgili Dişhekimleri Odasının izni ile mümkündür. Yasa’nın 42. Maddesindeki bildirimleri yapmamak para cezasını gerektiren eylemler arasında sayılmıştı. Yapılan değişiklikle, gerekli izin alınmaksızın birden çok özel sağlık kuruluşu açmak, birden fazla özel sağlık kuruluşunda çalışmak, başka özel sağlık kuruluşunda çalışan dişhekimini çalıştırmak para cezasını gerektiren disiplin suçları arasında tanımlanmıştır. Bu tanımlama dişhekiminin ilk eylemi için geçerlidir. Eylemin tekrarı halinde bir üst ceza olan meslekten geçici men cezası verilebilir. Disiplin Yönetmeliğine göre, “Olayların niteliğine ve ilgilinin kişisel ve mesleki durumuna göre disiplin kurulları, Yönetmelikte öngörülene göre bir alt veya bir üst ceza verebilir.”

Yönetim kurulu üyelerinin yansız kalamayabilecekleri durumlar tanımlanarak kurul toplantısına katılamayacakları haller disiplin kurulu üyeleriyle benzer şekilde tanımlanmış; disiplin kurulu üyelerinden soruşturma sürecinde rol almış olanların da kurula katılmamaları gereği de yapılan değişiklikle Yönetmelikte düzenlenmiştir.

Bu değişiklikler 22.10.2013 tarihinden itibaren geçerlidir. Bu tarihten sonra yapılacak bütün disiplin soruşturması işlemlerinde ve verilecek kararlarda Disiplin Yönetmeliğinin değişik hali uygulanacaktır. Bu tarihten önce kesinleşmiş kararlar ise değişiklikten etkilenmeyecektir.

Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odalarının Disiplin Yönetmeliği için tıklayınız…

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3366 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim