• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Tedarik Paylaşım Platformu hakkında duyuru (TKHK)

Tedarik Paylaşım Platformu hakkında duyuru (TKHK)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Tedarik Paylaşım Platformu hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SA
ĞLIK BAKANLIĞI

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Sayı: 80981279-809.99-E.99-1216    13.12.2016
Konu: Tedarik Paylaşım Platformu

DAĞITIM YERLERİNE

Kurumumuza bağlı sağlık tesislerinde, sağlık hizmetinden ödün vermeden kaynakların etkin, verimli, ekonomik kullanılması ve mali sürdürülebilirliğin sağlanması önem arz etmektedir. Kurumumuz bünyesinde tasarrufu ve kesintisiz sağlık hizmeti sunumu ilkesini ön planda tutarak yapılan çalışmalar devam etmektedir.

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun 24. maddesine göre; ihaleye konu olan kalemlerin her birinin tutarının %20'sinden çok olmamak kaydıyla iş eksiltme, sözleşme bedelinin %20' sinin aşılmaması şartıyla istenen kalemlerde iş artışı yapılabilir. Ancak gerçekleşmiş avantajlı ihale fiyatlarıyla alınan ürünlerin İş eksiltmeye konu edilmeden önce paylaşıma sunulması sonucu iç imkanlarla bir başka genel sekreterliğin ihtiyacının karşılanabileceği değerlendirilmiştir. Yapılan her iş eksiltme tedarikçi firmaların da üretim ve stok planlamasını olumsuz etkilemekte, bu durum da birim fiyat tekliflerinin yükselmesine sebep olmaktadır. Ayrıca acil durumlarda oluşan doğrudan temin maliyetleri de düşürülerek tasarruf sağlanmış olacak ve talep tahmini hatalarından kaynaklanan iş eksiltme kalemlerinin paylaşıma sunulması ile kamu yararı elde edilecektir,

Aynı kanun kapsamında ihalelerinde uygun fiyatlı ürün temin eden genel sekreterliklerin iş artış miktarlarını; özellikle mücbir sebeplerle alım yapamayan, bölgesel lojistik sorunlar nedeniyle tedarikte sıkıntı yaşayan sağlık tesislerinin ilaç ve tıbbi sarf ihtiyaçlarının karşılanması için paylaşıma sunması da faydalı olacaktır.

Yukarıda bahsi geçen gerekçeler doğrultusunda Tedarik Paylaşım Platformu (TPP) adıyla web tabanlı bir yazılım sistemi geliştirilmiştir. Öncelikle düzenli olarak ilaç ve tıbbi sarf malzeme alım sürecini yürüten büyük ölçekli genel sekreterliklerimiz görevlendirilerek sistem üzerinden iş artışlarını paylaşmaları sağlanmıştır.

Aynı zamanda kurumumuza bağlı tüm birliklerin mevcut ihalelerinden iş eksiltme yapmadan önce medikal depo kapsamında yer alan ilaç ve tıbbi sarf ile ilgili kalemleri bu sistem üzerinden ilan etmesi ve ihtiyacı olan birliklere devrinin sağlanması 2017 yılı itibariyle zorunlu hale getirilmiştir. Bu sisteme http://sbu2.saglik.gov.tr/Tpp linkinden ulaşılabilmektedir. Platformda paylaşıma sunulan ürün bilgilerini ÇKYS Sistemi veri tabanında yer alan tüm sağlık profesyonelleri TC Kimlik Numaraları ile giriş yaparak görebilecektir. Ancak sistemden talep yapma yetkisi sadece birlik stok uzmanına aittir. Birlik stok uzmanı aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde iş ve işlemlerin yürütülmesinden sorumludur.

1- Birlik stok uzmanları tarafından mevcut ihalelere ait iş eksiltme kalemleri belirlenir.

2- Belirlenen kalemler TPP sisteminde bulunan ihale işlemleri bölümüne yüklenir.

3- Yüklemeyi takiben en az 30 gün içinde talep gelmeyen kalemler için sistemden iş eksiltme yapılabileceğine dair bir belge alınır. Belge yazdırılmadığı sürece ilgili kalem ilanda kalır ve sistem kullanıcıları tarafından görülmeye devam eder. Belge yazdırılmadan iş eksiltme yapılamaz.

4- Söz konusu belge, evrak olarak dosyalanacak ve medikal depo verimlilik kriterleri kapsamında gözlemciler tarafından sorgulanacaktır.

5- İş artış ve eksiltme paylaşımlarında kurumlar arası devir işlemleri SHÇEK payının oluşmaması amacıyla bedelsiz olarak yapılacaktır. MKYS'de Tedarik Paylaşım Bedelsiz Devir Eden/ Devir Alan hareket türü ile işlem tesis edilecektir.

6- Yapılacak devir işlemlerinde birim fiyat ve kargo maliyetleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konuda Temmuz 2015 tarihinde yayımlanan 'Stok ve Taşınır Mat Yönetimi Hastane Eczacılığı ve Klinik Mühendislik Hizmetlerine İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Rehber'in 'Malzeme Devir İşlemleri' bölümünde yer alan hususlara riayet edilmelidir.

Sistem tanıtımı ve kullanımı ile ilgili olarak Daire Başkanlığımız tarafından 2017 yılı Ocak ayı içerisinde birlik stok uzmanlarının katılımıyla Kurum merkezinde bir eğitim düzenlenmesi planlanmış olup duyurusu ayrıca yapılacaktır. Konunun Genel Sekreterliğinize bağlı sağlık tesislerindeki tüm ilgililere duyurulması ve azami önem gösterilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Alper CİHAN
Kurum Başkanı

Dağıtım:
89 KHB Genel Sekreterliği

 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13044 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim