• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Tedavi amacıyla yapılan yardım kampanyalarına ilişkin açıklama

Tedavi amacıyla yapılan yardım kampanyalarına ilişkin açıklama
Sağlık Bakanlığı’ndan tedavi amacıyla yapılan yardım kampanyalarına ilişkin açıklama


Sosyal medyada, sağlık sorunları olan ancak maddi durumu yeterli olmadığı için tedavi olamayan vatandaşlar ve özellikle çocuklar için yapılan kampanyalar çokça yer alıyor. Bunun en son örneklerinden olan ve rekor bir bağış toplanan kalp hastası Kartal bebek... Sağlık Bakanlığı ise ameliyatın Türkiye'de ücretsiz yapılabileceği gerekçesi ile olayla ilgili inceleme başlattı ve sonrasında bu kampanyalar için yeni düzenleme getirdi. İşte bundan sonra yardım kampanyası başlatmak için alınması gereken izinler...

Sağlık Bakanlığı, valiliklere yurt içi veya yurt dışında tedavi amacıyla yapılan yardım kampanyası müracaatlarında hastalarla ilgili bilgilerin Sağlık Bakanlığı ile ivedilikle paylaşılacağını bildirerek, “Bakanlığımızdan tedavi imkanları ve geri ödeme kapsamı konusunda uygun görüş alındıktan sonra kampanya taleplerine gerekli izinler verilecektir” denildi.

Sağlık Bakanlığı, son günlerde medyada, Türkiye'de tedavi imkanı veya geri ödemesi olmadığı söylemleriyle veya etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamış deneysel tedavi yöntemleriyle bazı vatandaşların yurt içi veya yurt dışında tedavilerinin sağlanması için valiliklerin izni ile kişi veya kuruluşlar adına çok sayıda yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Hastalıklar ve bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi yöntemleri, ülkemizdeki tedavi imkanları ve geri ödeme kapsamı konularındaki bilgi eksikliğine bağlı olarak başlatılan kampanyalarla, hastaların yurt içi ve yurt dışında çeşitli kurum veya kuruluşlara yönlendirilmesi sonucunda hasta mağduriyetlerinin ortaya çıkabildiği, ayrıca basın-yayın ve sosyal medyada bu kampanyalardan bilgi kirliliği içerecek şekilde bahsedilmesi, ülkemizin sağlık alanında ulaşmış olduğu seviye ve sağlık hizmet sunumunun ve sosyal güvenlik uygulamalarının kapsayıcılığı hakkında negatif algı oluşturacak tereddütlere neden olabilmektedir. Bu kapsamda yurt içinde veya yurt dışında tedavi amacıyla yardım kampanyası başlatma talebinde bulunan hasta, vatandaş, kuruluş veya derneklere ülkemizdeki tedavi ve ödeme imkanları ve vaat edilen tedavi yöntemlerinin bilimsel geçerlilikleri tam anlamıyla değerlendirilmeden kampanya başlatılmasına izin verilmesi, hukuk dışı uygulamalara ve hasta mağduriyetlerine sebebiyet vereceğinden uygun görülmemektedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, valiliklere yurt içi veya yurt dışında tedavi amacıyla yapılan yardım kampanyası müracaatlarında hastalarla ilgili bilgilerin Sağlık Bakanlığı ile ivedilikle paylaşılacağı bildirilerek, “Bakanlığımızdan tedavi imkanları ve geri ödeme kapsamı konusunda uygun görüş alındıktan sonra kampanya taleplerine gerekli izinler verilecektir” denildi.

kaynak:sözcü

 

Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim