• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

'Tedavim bitene kadar tedirgin olacağım'

'Tedavim bitene kadar tedirgin olacağım'
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, kanser hastalarının ilaç çilesini gündeme getiren Dilek Özçelik'i hastanede ziyaret ederek 'sıkıntı'nın nedenini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a ilaç bulamadığını anlatmaya çalışırken cebine para sıkıştırılan kanser hastası Dilek Özçelik’i ziyaret etti. Trakya Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki odasında tedavi için ilaçları bekleyen Özçelik, bakanla yaşadıkları diyalogları Radikal’e anlattı: “Elimi sıktı, ‘Geçmiş olsun’ dedi. ‘Artık endişelenme, ilaçların tedarik edilecek’ dedi. ‘Gerçekten söz veriyor musunuz?’ diye sordum. ‘O nasıl söz, tabii ki söz veriyoruz’ diye konuştu.

5-6 dakikalık ziyarette Sağlık Bakanı’na sorunun sadece kendi sorunu olmadığını, hastaların ilaç bulamadığını anlattığını belirten Özçelik, Müezzinoğlu’nun kendisine verdiği yanıtı da şöyle aktardı: “Yurtdışındaki yabancı firmaların Türkiye’yi sömürmeye çalıştığından söz etti. ‘Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar’ dedi. Meblağları çok çok yükseğe çekiyorlarmış. Bu belki haklı bir gerekçe olabilir ancak ben de ‘vatandaşların mağdur olduğunu’ söyledim. O zaman da bana hayati bir durum olduğunda asla kayıtsız kalmadıklarını ve hastaların dertlerine çare bulmaya çalıştıklarını söyledi.” Müezzinoğlu’nun “Sen artık ilaçlarını düşünme” dediğini belirten Özçelik, şöyle devam etti: “‘Sen görevini yap. Moralini yüksek tut. Biz de bize düşen görevi yapalım’ dedi.” Özçelik, tüm bu görüşmelere rağmen dün akşam saatleri itibariyle ilaçların kendisine ulaşmadığını belirterek “Ortada ilaç yok. İlacı almaya başlayana kadar şüphem olacak. Umarım Sağlık Bakanı sözünün eri insandır” dedi. 

Kanser hastalarının sesi oldu
Trakya Üniversitesi öğrencisi Özçelik’e 3 hafta önce lenf kanseri teşhisi konuldu. Özçelik teşhisle birlikte, ‘ilaç sıkıntı’sıyla da tanıştı. Kemoterapi için ilaç arayan ancak bulamayan Özçelik, kanser hastalarının ilaç sıkıntısını anlatmak için Bakan Bayraktar’ın yanına yaklaştığında, Bayraktar cebine para sıkıştırdı. Gözyaşları içinde parayı iade eden Özçelik, ‘ilaç tartışması’nı alevlendirdi. Türkiye’nin ilaç fiyatlarında yaptığı indirimler nedeniyle bazı firmalar, kritik önemdeki kimi ilaçlarını Türkiye pazarına sokmuyor. Bu ilaçlar, ithalatla getiriliyor. Özçelik’in ulaşamadığı ilaçlardan ‘Blemicin’, olayın medyaya yansımasının ardından önceki gün SGK tarafından geri ödeme listesine girdi. Özçelik hastaneye yatırılırken ‘Dekarbazin’ TEB tarafından hastaneye yollandı.

TEB’den açıklama: İlacı olmayan bize başvursun
Lenfoma hastası Dilek Özçelik, dün akşam saatlerinde Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde hâlâ ilaçlarını bekliyordu. Türk Eczacıları Birliği yetkilileri ise Dilek Özçelik’in 3 aylık ilaçlarının dün kargoya verildiğini açıkladı. Konu hakkındada bir açıklama yapan Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, ‘Dekarbazin’ isimli ilacın ellerinde yeterli miktarda bulunduğunu belirterek “Daha önce elimize Özçelik’in tedavisi için ulaşmış reçete yoktu. Daha önce bize başvurmuş olsaydı, bu sıkıntıları yaşamazdı” diye konuştu. Kızılay, Türkiye’de bulunmayan ilaçların TEB aracılığıyla yurtdışından temin edildiğini söyledi.

Serkan Ocak / Radikal

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3262 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim