• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

TEİS: Çöpe atılacak olan, 50 hastane !

TEİS: Çöpe atılacak olan, 50 hastane !
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak SGK’nın 31 Aralık'ta yayınladığı geçici karekodlu ilaçların ödenmemesine ilişkin Genelge’yi eleştirdi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak SGK’nın 31 Aralık'ta yayınladığı geçici karekodlu ilaçların ödenmemesine ilişkin Genelge’yi eleştirdi. TEİS mektubunda, yayınlanan Genelge ile yaklaşık 15 milyon kutu ilacın çöpe atılması gerektiğini iddia ederek, bu ilaçların yaklaşık tutarının taraflarınca 250 milyon TL olarak hesaplandığını ifade etti. TEİS’in mektubunda, “50 Hastane ya da 50 okul yapacak kadar para bir gecede sorumluların, sorumsuz bir şekilde aldığı karar yüzünden çöpe atılacaktır” denildi.

TEİS Yönetim Kurulu imzasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazıldı. TEİS, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 31 Aralık tarihinde yayımladığı geçici karekodlu (G2D) ilaçların ödenmemesine ilişkin Genelge ile ilaçta yaşanan krizin devam ettiği savunarak, hasta ve eczacı mağduriyetinin giderilmesine yönelik halen bir çalışma yapılmaması ve sorunun aciliyeti nedeniyle Yönetim Kurulları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazıldığını dile getirdi.

‘SGK, HATADA ISRAR EDİYOR

TEİS, Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektupta, SGK’nin 31 Aralık tarihinde yayınladığı Genelge ile geçici karekodlu (G2D) ilaçları ödememe kararı aldığını ifade ederek, “Üstelik Sağlık Bakanlığı’nın daha önce yayınladığı genelgeye aykırı hareket eden SGK, uygulamanın gerekçesini bile açıklamadan, anlaşılmaz bir şekilde aldığı kararı, hasta mağduriyetine rağmen savunmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Sendika mektupta, SGK bürokratlarının, “ben yaptım oldu” mantığıyla, kimseye danışma gereği dahi duymadan masa başı kararlar alma “hatasını” ısrarla sürdürmesinin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “Üstelik; yayınlanan Genelge ile yaklaşık 15 milyon kutu ilacın çöpe atılması gerekmektedir. Bu ilaçların yaklaşık tutarı tarafımızca 250 milyon TL olarak hesaplanmaktadır. 50 Hastane ya da 50 okul yapacak kadar para bir gecede sorumluların, sorumsuz bir şekilde aldığı karar yüzünden çöpe atılacaktır” ifadelerine yer verdi.

‘BU KADAR ZENGİN DEĞİLİZ’

TEİS, Başbakan Erdoğan’a ithafen yazdığı mektupta, “SGK bürokratlarının sadece bu kararı ile ülke ekonomisinden 250 milyon TL ya da bir başka deyişle 50 hastane çöpe atılacaktır. Ülkemizin bu kadar zengin olmadığını biliyoruz. Biz bu ülkenin eczacıları olarak, kaos yaşamaktan bıktığımız kadar, üretimi ve temini için bu ülkenin dövizi harcanan ilaçların israf edilmesini de istemiyoruz. Bu yüzden kesinlikle buna izin verilmemesini ve Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce asli görevine dönerek sürece müdahil olması gerektiğini şahsınızın ve kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz” dedi. ANKA

BİRGÜN GAZETESİ

Bu haber toplam 6671 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim