• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

TEİS: SGK, eczacılarla diyabetli hastaları karşı karşıya getiriyor

TEİS: SGK, eczacılarla diyabetli hastaları karşı karşıya getiriyor
TEİS tarafından yapılan basın açıklmasında SGK'nın eczacılarla diyabetli hastaları karşı karşıya getirdiğini açıkladı.

TEİS tarafından yapılan basın açıklmasında SGK'nın eczacılarla diyabetli hastaları karşı karşıya getirdiğini açıkladı.

Danıştay davasından sonra keyfi bir tutumla şeker çubuklarını ödeme listesinden çıkaran Sosyal Güvenlik Kurumu, daha sonra bu konuda sorun olmadığını, vatandaşların fatura karşılığında şeker ölçüm çubuklarını alabileceklerini bildirmişti. Ancak SGK tarafından bugün Resmi Gazetede yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki değişiklik ile vatandaşların şeker ölçüm çubuklarının sadece 32 kuruşunu karşılayacağını açıkladı. Üstelik SGK, depolardan şeker ölçüm çubuklarının tanesini 60-70 kuruşa alabilen eczacıya yaptığı düzenlemeyle “32 kuruşa satacaksın ve fark almayacaksın” dayatmasında bulunuyor.

Konuya ilişkin görüşlerini bildiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan: “Görüldüğü gibi, insülin kullanan hastalar, daha önce 55 kuruşunun karşılandığı şeker ölçüm çubuklarını Danıştay kararı öncesinden daha kötü bir duruma düşürerek, sadece 32 kuruşunu karşılayacağını açıklamıştır. SGK Danıştay kararını bile yanlış yorumlamış, üstelik hedef olarak eczacıyı göstermiştir ” dedi.

Saydan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Danıştay kararı sonrasında; diyabet hastalarının mağdur edilmeyeceğini ve her şeyin eskisi gibi olacağını açıklayan SGK yetkilileri, Danıştay kararını yanlış yorumlayarak , daha önce tane başına 55 kuruşunu karşıladıkları şeker ölçüm çubuklarının sadece 32 kuruşunu karşılayacaklarını açıklamışlardır. SGK yayınladığı bu SUT değişikliği ile vatandaşlarımızı yanıltmaktadır. Zira; Sağlık Uygulama Tebliğinde;

“Kan şekeri ölçüm çubukları ve kan şekeri ölçüm cihazları, sözleşmeli eczanelerden temin edilecektir. Eczaneler kan şekeri ölçüm cihazları için fark alabilir, ancak kan şekeri ölçüm çubukları için fark alamaz.”

Yönündeki madde de diyabetli hastalara hedef olarak, sözleşmeli eczaneler gösterilmektedir. İlaç Depolarından tanesine 60-70 kuruş ödeyerek aldıkları şeker ölçüm çubuklarını eczaneler yarı fiyatına FARK ALMADAN hastalara verdikleri taktirde, eczacıların bu zararları nasıl karşılanacaktır?

Yani; SGK’nın diyabetli hastaların sorunlarını çözmek için bulduğu yol, eczacıların kasalarından geçmektedir. Bu kesinlikle kabul edilemez ve kanuna aykırı bir tutumdur.

Bu yüzden TEİS olarak; SGK’yı vatandaşımızı ve eczacılarımızı mağdur edecek haksız ve hukuka aykırı bu düzenlemeden vazgeçmeye çağırıyoruz.”

TEİS BASIN BÜROSU/01/03/2011

Bu haber toplam 3946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim