• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

TEİS, zayıflama ilaçları için Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı

TEİS,  zayıflama ilaçları için Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı
Hafta sonu bazı basın yayın organlarında Balıkesirli Nilüfer Gülmez'in, 'mango özlü' zayıflama ilacı yüzünden ölüm kalım savaşı verdiği haberlerin ardından, Sağlık Bakanlığı'ndan geç kalınmış uyarı geldi: "Bu ilaçlar öldürüyor"

Sendika olarak her fırsatta bilinçsizce kullanılan zayıflama ilaçlarının tehlikesine dikkat çektiklerini vurgulayan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan yaptığı açıklamada:" Bitkisel bile olsa tablet, kapsül, şurup vs formu verilmiş ilaçların Sağlık Bakanlığı onayında satılması gerekir. Halkımızın sağlığının birinci sorumlusu olan Sağlık Bakanlığı, bu ilaçların öldürücü olduğunu bile bile hala Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ruhsat alınıp, satılmasına nasıl izin veriyor, anlayabilmiş değiliz. Bu ilaçların satışına dur demek için daha kaç kişinin yaşamının tehlikeye girmesi gerekiyor "dedi.

Ecz. Saydan Açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hafta sonu bazı basın yayın organlarında Nilüfer Gülmez'in haberini üzüntüyle okuduk. TEİS olarak başlangıçtan beri; İlacın sadece eczanelerden ve eczacılar tarafından verilmesi gereken bir madde olduğunu, bitkisel olmasının zehir olduğunu unutturmaması gerektiğini vurguladık. Özellikle son yıllarda vitaminler, bebek mamaları ve bunların yanı sıra tedavi amaçlı birçok ürüne bitkisel kökenli olması gerekçesinin arkasına sığınılarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onay alınmakta ve bunların her yerde kontrolsüz, denetimsiz, eczacısız vatandaşa satılmakta olduğunu açıkladık. Ancak gelinen noktada halen zayıflama ilaçları Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ruhsatıyla rahatlıkla basın yayın organlarında, internet sitelerinde satılmakta ve yine bu süslü reklamlara inanan gencecik bedenler ölüm kalım savaşı vermektedirler.

Peki bunlara dur diyecek olan Sağlık Bakanlığımız ne yapıyor? Yetkililerce yapılan açıklamalarla bu ürünlerin öldürücü etkilerinin olabileceğini kabul edip, bu ilaçları vatandaşlarımız almasın diye uyarıyor.

Bilinmelidir ki; bitkisel bile olsa tablet, kapsül, şurup vs formu verilmiş ilaçların Sağlık Bakanlığı onayında satılması gerekir. Halkımızın sağlığının birinci sorumlusu olan Sağlık Bakanlığı, bu ilaçların öldürücü olduğunu bile bile hala Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ruhsat alınıp, satılmasına nasıl göz yumuluyor anlayabilmiş değiliz. Bu ilaçların satışına dur demek için daha kaç kişinin yaşamının tehlikeye girmesi gerekiyor.

Bu yüzden Sağlık Bakanlığı halkımızın sağlığı için kamuoyuna yaptığı açıklamalarla yetinmeyip, bu ürünlerin ruhsatını kendi bünyesine almasını ve yanıltıcı reklamlarla satışını durdurması için göreve çağırıyoruz."

TEİS BASIN BÜROSU

Bu haber toplam 3280 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim