• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Tek hayali yürümek

Tek hayali yürümek
Amansız hastalığa yakalanan ve bacakları 100 kilogram ağırlığa ulaşan Özkan Eralp, yürüme hayali kuruyor.

Bartınlı 46 yaşındaki Özkan Eralp'in fil hastalığına yakalandığından bu yana hayatı karardı.

Eralp'in bacaklarının ağırlığı şu anda 100 kilogram ağırlığına ulaştı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde ameliyat olan Özkan Eralp, yeni bir operasyon sonrası normal bir insan gibi yürüme hayali kuruyor. Lenf (akkan) sıvısının vücuttaki miktarının artması veya sistemik dolaşıma verilemeyip deri altına , doku aralıklarına yayılmasıyla bacaklar, kollar, kasıklar, üreme organı çevresi ve yüzde aşırı şişmelere sebep olan bir hastalık olan Fil Hastalığı sebebiyle sıkıntı çeken Özkan Eralp, toplumun içine çıkamıyor.

10 yaşında yakalandığı bu amansız hastalığın pençesinden kurtulmak isteyen Eralp, Ankara'da ilk ameliyatını yapan doktorları suçluyor. Özkan Eralp, "1998 yılında Numune Hastanesinde olduğum ameliyattan sonra ayaklarım şişmeye başladı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ameliyat sonrası ise rahatladım. Oradaki doktorlara teşekkür ediyorum. Zonguldak ZKÜ' deki plastik cerrahı beni rahatlattı. Ancak aradan bayağı zaman geçti. Şimdi ayağımda yeniden akmalar başladı. Toplumun içine giremiyorum. Sürekli koku geliyor. Şu anda tek isteğim ayaklarımın tedavisini istiyorum. Benim yurt dışına gitme imkanım yok. Yardım bekliyorum. Birilerinin bana yardım etmesini istiyorum. Tedavi olmak istiyorum. Ayaklarımdaki gücü kaybettim. Hiç yatamıyorum, yürüyemiyorum, tuvalet ihtiyacında zorluk çekiyorum. Tek amacım tedavimin yaptırılmasını istiyorum. Kurtulamasam bile şişkinliklerin durdurulmasını istiyorum. Ayaklarıma çorap giyemiyorum. Yaz kış terlikle geziyorum. Kış günü terlikle gezmek ne demek? Otobüslere binemiyorum. Otobüs koltuklarına binemiyorum. Ayaklarım otobüste de kokuyor. Parfüm alıp sıkıyorum. 3-4 şişe parfüm sıkıyorum. 50 kişiyle otobüste gidiliyor. Kimse benim kokumu çekmek zorunda değil" dedi.

ÖZKAN ERALP: "EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM"

Fil hastalığının pençesine yakalanan Özkan Eralp'ın diğer bir hayali ise emekli olabilmek. Üniversite hastanesinden aldığı yüzde 84 iş göremez raporuna rağmen emekli olamadığını söyleyen Eralp, "Malulen emekli olmak istiyorum. Şu an da Yeşil kartım var. Daha önce Bağ-kur kaydım vardı. Bağ-Kur'dan malulen emekli olmak istiyorum. Çünkü çalışamıyorum. Eğer malulen emekli olursam bana maaş bağlanır ve ben kimseye muhtaç olmam. Bana yardımcı olunmasını istiyorum. Yüzde 84 iş göremez raporum var. Herkes 'Emekli olabilirsin' diyor ama ben emekli olamıyorum. Bu konuda da yardım bekliyorum" dedi.

10 yaşında yakalandığı fil hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veren Özkan Eralp, ayaklarının şişmesinden dolayı işini de kaybettiğini belirtirken, insanların kendisinden uzaklaşmaya başladığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü de ifade etti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim