• BIST 9530.47
  • Altın 2478.944
  • Dolar 32.4593
  • Euro 34.6801
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

"Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde son aşamaya gelindi"

"Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde son aşamaya gelindi"
Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Akbulut: "Balkanları da etkileyecek Şehir Hastanesi'nde ihale süreci tamamlandı ve son aşamaya gelindi"

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Balkan ülkelerini de etkileyecek Şehir Hastanesi'nde ihale sürecenin tamamlanarak son aşamaya gelindiğini belirtti.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu özel ortaklığıyla yapılacak ve yaklaşık 230 milyon liraya mal olacak hastane ile ilgili ihale sürecinin tamamlandığını belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Tekirdağ'daki programında ihale yer teslimi çalışmalarına ilişkin müjdeyi vereceğini söyledi.

Tekirdağ Ağız ve Diş Hastanesi'nin yanındaki 123 dönüm arazide yapılacak proje kapsamında, 401 yataklı genel hastane, 18 yataklı yanık hastanesi, 7 yataklı LDR hastanesi, 14 yataklı yeni doğan yoğun bakım olmak üzere toplam 480 yataklı Sağlık Yerleşkesi'nin yatırımını kapsadığını belirten Akbulut, yüklenici firmanın, projenin finansmanı, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın sağlanmasını ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacağını ifade etti.

Yüklenici firmanın ayrıca, tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuvar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstleneceğini aktaran Akbulut, Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan Proje'nin 2 yıl da tamamlanmasının öngörüldüğünü ve işletme döneminin de 28 yıl olacağını söyledi.

- "Sahillerde motosiklet ambulanslar görev yapacak"

Akbulut, yaz dönemlerinde Kumbağ, Marmaraereğlilisi ve Kastro gibi sahil güzergahlarında motosiklet ambulanslarının görev yapacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Motosiklet Ambulanslarının, İlimize kazandırılması trafik sıkışıklığından dolayı normal ambulanslarla yaşanan sıkıntıların asgariye indirilecek. Düzenlenen sosyal aktivitelerde kullanılacak ve 275 kilometrelik sahil hattımızda büyük avantaj sağlayacak. Şu an için mevcut olan 2 ambulansın 2015 yılı sonuna kadar 3'e yükseltilecek. Motosiklet ambulansları ilk kez Başbakanımızın bugün Tekirdağ'daki programında kullanmak amacındayız."

Akbulut, son dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ'a yapılan sağlık hizmetleri ile birlikte hem sağlık çalışanları, hem 112 ambulansları ve istasyon sayılarında ciddi bir artış yaşandığını belirterek, Tekirdağ'daki hızlı nüfus artışına rağmen verilen sağlık hizmetlerinde bir aksaklık yaşanmadığını ifade etti.

Büyükşehir olan Tekirdağ'da son 4 yılda 100 bin nüfus artışı olduğunu hatırlatan Akbulut, bu kadar nüfus artışına, kısa sürede sağlık hizmetlerinin ulaştırılması noktasında hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, 2002 yılında Devlet Hastaneleri'nde 600 yatak kapasiteli bir altyapıları olduğunu ve 10 yıllık bir süreçte yatak sayısının bugün bin 200'e çıktığını aktardı.

2008 yılında üniversite hastanesinin de kurulmasıyla Tekirdağ'da sağlık hizmetlerinin 4 ayağını da tamamlamış olduklarını belirterek, 2012'den sonra Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da binaların yenilenmesi çalışmalarını başlattıklarını ve bu kapsamda sağlık yatırımları olarak 275 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, Tekirdağ'da, 2018'de kamuya ait 2 bin yatak kapasitesi ile hizmet vereceklerini belirten Akbulut, 450 milyon TL yatırım yapılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3669 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim